Trademarked Benelux’ is de nieuwe naam van de oplichters achter TM Benelux en Trademark Modern Benelux

Trademarked Benelux’ is de nieuwe naam van de oplichters achter TM Benelux en Trademark Modern Benelux

 

'Trademarked Benelux' is de nieuwe naam van de oplichters achter TM Benelux en Trademark Modern Benelux

 

Een spelletje kat-en-muis, daar houden de oplichters achter Trademarked Benelux (met de domeinnaam tmbenelux.org) kennelijk van. Na eerdere publicaties van Opgelicht?! over de eerdere handelsnamen ‘TM Benelux‘ en ‘Trademark Modern Benelux‘ hebben ze dit keer kennelijk maar voor de naam ‘Trademarked Benelux’ gekozen. En daar is maar één reden voor: zorgen dat ondernemers die ze willen oplichten via Google niet bij onze waarschuwingen terechtkomen. Het handelsmerk is namelijk nog altijd hetzelfde: het plegen van acquisitiefraude met verzinsels over domeinnamen, om ondernemers zo honderden euro’s uit de zak te kloppen.

Dit bedrijf wisselt onderhand bij wijze van spreken vaker van naam dan de doorsnee persoon van ondergoed: de laatste waarschuwing is nog geen twee dagen oud, of ze hebben weer een nieuwe naam verzonnen, en dat heeft zoals gezegd alles te maken met de vindbaarheid in Google.

Wij plaatsen een waarschuwing, onze waarschuwing verschijnt binnen de kortste keren als eerste zoekresultaat in Google, en dat maakt het allemaal toch weer wat lastiger om ondernemers op te lichten indien ze besluiten om de naam van het bedrijf eens door Google te trekken. En zo blijven ze aan de gang.

Wéér een nieuwe naam, maar nog altijd dezelfde werkwijze

Wij hebben de laatste tijd dus twee keer aandacht besteed aan dit bedrijf, en het voert dan ook te ver om de handelswijze van deze oplichters wéér tot in detail uit de doeken te doen. We beperken ons dan ook even tot één regel om het allemaal mee samen te vatten, voor degenen die geheel zonder enige achtergrondkennis bij dit artikel terecht zijn gekomen.

Trademarked Benelux mailt (of belt) ondernemers met verzinsels over een (niet-bestaande) derde partij die op het punt staat om een vrijwel identieke domeinnaam als de jouwe te kopen, maar door bij Trademarked Benelux een langlopend contract van tien jaar af te sluiten tegen een véél te hoog tarief, kun je deze – voor jou overigens volkomen waardeloze – domeinnaam tóch in je bezit krijgen.

En dat is weggegooid geld, niet in de laatste plaats omdat het om zo’n 300 euro gaat en het hele verhaal van A tot Z is verzonnen. Lees via de links hieronder meer over de handelswijze van dit bedrijfje.

MEER OVER TM BENELUX / TRADEMARKED BENELUX / TRADEMARK MODERN BENELUX

Wij zijn in ieder geval reuze benieuwd welke handelsnaam ze hierna maar weer verzinnen! Suggesties kunnen vooralsnog naar Thomas de Vries (bereikbaar op thomas@tmbenelux.org) en Ruben de Groot (bereikbaar op ruben@tmbenelux.org) worden gemaild.

Aangezien deze namen met aan zekerheid grenzende waarschijnlijkheid toch zijn verzonnen, is het goed denkbaar dat deze mailadressen binnenkort niet meer functioneren en ze er gewoon wat andere namen en mailadressen van nieuwe (spook)collega’s bij fantaseren.

Gratis tip van Opgelicht?!, misschien kunnen ze nog wat medewerkers uit de duim zuigen met achternamen als ‘Jansen’, ‘Bakker’, ‘de Jong’ en ‘de Boer’, die namen hebben jullie nog niet gehad en dat wekt vast geen enkele argwaan!

Bedankt voor het lezen en graag tot de volgende keer.

 

Guus

Reacties zijn gesloten.
BBSYSTEMS.NL