BB Systems ontwerpt & realiseert verbouw eigen kantoor!

Drie jaar geleden zijn we verhuisd naar een groter bedrijfspand aan het Grondzijl te Groningen met volop uitbreidingsmogelijkheden. Door de stabiele groei is het huidige kantoor te klein geworden. In de periode tussen kerst en oud en nieuw hebben we afscheid genomen van ons oude kantoor. Het gehele kantoor is gestript om bestaande structuren zichtbaar te maken en er is een verdiepingsvloer geplaatst. Met deze aanbouw hebben we extra vierkante meters gerealiseerd. De werkplekken zijn zo ingericht, dat de mogelijkheid tot flexibel werken bestaat. Middels vaste wanden en verplaatsbare roomdividers biedt het kantoor ook voldoende mogelijkheden voor verdere groei de komende jaren.

BB Systems verbouw

Om een zo prettig mogelijk binnenklimaat te creëren is het kantoor opnieuw geïsoleerd en voorzien van de nodige ventilatie. De elektriciteit en data is opnieuw aangelegd en is er extra verwarming geplaatst wat voldoet aan de huidige eisen en wensen. Deze is afzonderlijk regelbaar middels een slim besturingssysteem van Honeywell. Er is gekozen voor hoogwaardige strakke tapijt tegels, niet alleen heel gezellig maar ook licht dempend en akoestiek bevorderend. Het systeemplafond heeft plaats gemaakt voor een industrieel plafond gecombineerd met strak afgewerkte witte muren.

In het lichtplan is onder andere rekening gehouden met het type verlichting, contrastwerking/ lichtinval, looproutes, schakeling en design. In het oude kantoor hadden we te maken met weinig lichtinval, door het plaatsen van een nieuw raam in de gevel hebben we dit op een snelle en efficiënte manier kunnen oplossen met extra daglicht als gevolg. Om te voorkomen dat zonlicht als storend wordt ervaren op de werkplek zijn beide ramen voorzien van top down bottom up plissé gordijnen. De gordijnen zijn van twee kanten te bewegen, en vouwen zichzelf bij het openen. Je kan zowel de bovenkant naar beneden brengen als de onderkant omhoog. Op deze manier kan je heel gericht een strook dicht laten. Door het plaatsen van glazen wanden, roomdividers en extra ramen hebben we enerzijds de verbinding van binnen naar buiten gelegd en anderzijds stimuleren we het teamgevoel.

De verlichting in het kantoor is DALI gestuurd, dit houdt in dat de verlichting kan worden aangepast op de gewenste situatie. De pendel armaturen zijn individueel in te stellen op bijvoorbeeld verlichtingssterkte, daardoor is het mogelijk bij iedere werksituatie de juiste verlichting te kiezen en is het mogelijk om achterin de ruimte dezelfde lichteffecten te realiseren als in het andere kantoorgedeelte. Dankzij de intelligente sturing is ook maximale energiebesparing te realiseren middels bijvoorbeeld daglichtregeling, aan-/afwezigheidsdetectie, automatische tijdsturingen, lokale en centrale bediening. Ook is de verlichting aan te sturen via een applicatie.

Naast werkplekverlichting mag ook sfeerverlichting niet ontbreken, er is gekozen voor een combinatie van beide omdat dit bijdraagt aan een huiselijker sfeer. De sfeerverlichting bestaat onder andere uit vaste spotverlichting aan het plafond en een stalamp met haarspeldpoten en knalgele lampenkap van het merk Made. De industriële draadlampen zijn de blikvanger boven de vergadertafel.

Er is gekozen voor een neutrale basis, grijs, wit en beigetinten vormen een prachtige basis aangevuld met hippe accentkleuren: koningsblauw en okergeel. Een van de wanden is geverfd met de statige koningsblauwe kleur in combinatie met het wit van lockerkast Woood Stijn zorgt dit voor een samenhangend en fris geheel. In de gehele ruimte komen de accentkleuren door middel van kleine details op een subtiele manier terug.

De acaciahouten bureaus met stalen onderstel hebben een strakke vormgeving, waardoor deze een rustieke uitstraling heeft en makkelijk te combineren is met andere stijlen. Een van de muren is bekleed met fotobehang met een bakstenen muren print van Graham & Brown. De ongedwongen sfeer wordt hier nogmaals benadrukt en komt tot uiting in een huiselijk tafereel. Twee okergele fluwelen fauteuils van Woood vergezellen een zwart metaal / goudkleurig bijzettafeltje en nodigen je uit voor een goed gesprek, een brainstormsessie onder het genot van een lekkere kop Gio Coffee.

quote BB Systems

Voor de wekelijkse overlegmomenten beschikt het nieuwe kantoor nu over een extra multifunctionele vergaderruimte. De ruimte kan enerzijds fungeren als overlegruimte en anderzijds als flexibele werkplek. De loze ruimte in de vergaderruimte wordt dankzij de op maat geplaatste inbouwkast optimaal gebruikt en sluit middels de afgewerkte schuifdeuren naadloos aan op de rest van het interieur. Om een ruimtelijke sfeer te creëren is er gekozen voor een semi-open vergaderruimte, waarbij de stijl is doorgetrokken vanuit het kantoor. In de vergaderruimte zijn stoelen geplaatst met een prachtig ontwerp geïnspireerd op designklassiekers van grote ontwerpers. De stoelen hebben een metalen onderstel en een zitgedeelte van stof in de kleur donkerblauw, de combinatie van beide materialen maken een degelijke stoel, ideaal voor multifunctioneel gebruik. Dankzij de LG 43 inch webOS monitor is het tevens mogelijk om hier vergaderingen op afstand te realiseren, onder andere middels Skype.

Kamerplanten op de vloer, op kasten en in roomdividers zorgen voor een groene werkomgeving en dragen bij aan een positief effect, zuiveren de lucht en verbeteren de akoestiek. Voor de nodige arbeidsvitaminen is de gehele kantoorruimte voorzien van achtergrondmuziek, hierbij is gebruik gemaakt van compacte witte opbouw speakers. De zones zijn per ruimte instelbaar middels de volumeregelaars.

SoundBar

Nu we toch bezig zijn, nemen we ook gelijk de centrale hal maar mee in de verbouwing. Ook hier zijn de nodige technische aanpassingen gedaan, zowel groot als klein met als resultaat een levendige en geweldige gekke en dynamische omgeving.

Een koffiemachine, een echte bar en een goedgevulde koelkast en voilà de basis is gelegd. In de Coffee corner kun je terecht voor een kop thee, verse bonenkoffie, cappuccino en andere koffie specialiteiten. Op de maandagochtend is dit onze favoriete plek, onder het genot van een vers bakkie nemen we kort het weekend door om daarna fris de dag te starten.

Een beetje vintage, een snufje Caribbean en de combinatie tussen diverse materialen maakt deze gekke ruimte geschikt voor multifunctionele doeleinden.  In de centrale hal is genoeg ruimte, daarom hebben we ervoor gekozen om meerdere zithoekjes te maken. In de loungehoek staan twee grote moderne driezitsbanken, in de Coffee corner een steigerhouten statafel en in het bargedeelte staan meerdere statafels met barkrukken en tijdens de vrijmibo kun je een plaatsje nemen aan de bar.

Geluid is onze middle name, de vetste speakers, een goede sub en de nodige disco verlichting en we wanen ons even weer achter de dj booth. Uit de speakers klinken hits van Hazes, Luis Fonsi en Armin van Buuren. Ook 60’s, 70’s, 80’s en oldskool 90’s hits klinken met regelmaat uit de speakers en als het echt gezellig wordt tijdens een van onze vrijdagmiddagborrel behoort zelfs de Limbo tot de mogelijkheden. De verschillende beats worden ondersteund door kleurrijke Party LED disco spots instelbaar via een DMX lichtbesturing. Voor de echte idol staat een gitaar ter beschikking, helaas hebben we de echte zangvogel nog niet ontdekt en daarom de microfoon maar weg gelaten.

SoundBar

De centrale hal biedt vanaf nu ruimte voor de dagelijkse ontspanning, sprankelende brainstormsessies en de gezellige vrijdagmiddagborrel.

Tijdens de verbouwing werd de kantine van BB Systems omgebouwd tot een tijdelijke en knusse werkplek. Ook werd er in deze periode iets vaker thuisgewerkt, zodat we toch op volle kracht door konden werken. Sinds februari is onze verbouwing gereed en zijn we erg blij met het resultaat. Hippe interieur merken als WOOOD, Made, Laforma en Basiclabel in combinatie met staal, beton, hout en stof zorgen voor een moderne werkplek met ruimte voor productiviteit, ontspanning, creativiteit en teamwork passend bij onze visie.

Reactie van Bas Bolt (mede-eigenaar BB Systems)
“Eindelijk is het zover, tussen alle mooie projecten van onze opdrachtgevers door moesten we ook zelf aan de slag voor ons eigen kantoor. Een flexibele, efficiënte en fijne werkomgeving om optimaal te kunnen samenwerken met ons top team. In samenwerking met onze leveranciers en partners is het een mooi resultaat geworden. Wij zijn er erg blij mee!”