Uitvaart

Audiovisueel voor uitvaart

Iedere uitvaart verdient een professionele benadering!

Doordat niet iedere uitvaart gelijk is, is het aanbod in Audiovisuele & IT toepassingen toegenomen. Er zijn heel veel mogelijkheden op het gebied van Audiovisuele mogelijkheden, van een kleine ingetogen bijeenkomst tot en met een uitvaartbijeenkomst in de sfeer van een event.

Tijdens een dienst wordt de laatste eer bewezen op een persoonlijke en unieke wijze, hierbij wisselen fotocollages, filmmateriaal, gedichten,  het voorlezen van een stuk uit de bijbel, het aanhalen van anekdotes, het afspelen van muziek en sfeervolle verlichting elkaar gedurende de plechtigheid elkaar af. Hierbij is het zeer belangrijk dat de AV & IT uitstekend functioneert.

Audiovisuele beleving van een uitvaart

Doordat plechtigheden meegaan met de moderne tijd, vindt een uitvaart steeds vaker plaats op bijzondere locatie. Hierdoor wordt een uitvaart een passende beleving die reflecteert hoe de overledene in het leven stond. Helaas ontbreekt op deze locaties vaak de faciliteiten die nodig zijn om aan de wens te kunnen voldoen. Voor deze vernieuwende wijze van plechtigheden biedt BB Systems een breed scala aan technische oplossingen, u kunt hierbij denken geluid, beeld, verlichting, elektrotechnisch en IT. Denk aan presentatiefaciliteiten, geluidsinstallatie voor spraak en muziek, videoregistratie, geluidsopname en live streaming.

Live streaming video

Ook is het mogelijk om camerasystemen te integreren, zodat sprekers goed te zien zijn. Met streaming video is het mogelijk om met camerasystemen rechtstreeks via het internet uit te zenden voor familieleden in het buitenland en opnames te maken van de plechtigheid, zodat deze als waardevolle herinnering aangeboden kan worden aan nabestaanden.

Mogelijke toepassingen

Voor diverse uitvaartcentrum hebben wij hoogwaardige gebruiksvriendelijke audiovisuele oplossingen gerealiseerd om ervoor te zorgen dat medewerkers de dienst zo min mogelijk kunnen verstoren. Ter ondersteuning van uitvaartplechtigheden zijn hierbij muziekinstallaties geplaatst zodat de favoriete muziek van de overledene afgespeeld kunnen worden, maar zijn ook aula’s voorzien van beeldschermen voor bijvoorbeeld het tonen van (foto)presentaties en/of filmmateriaal. En zijn diverse ruimten voorzien van ringleidingsystemen, zodat de dienst ook goed verstaanbaar is voor slechthorenden. Naast de audiovisuele middelen voorzien we ook in een goede IT verbinding.

Advies op maat

BB Systems is al jaren een betrokken en professionele AV partner in de uitvaartsector, wij denken graag met u mee zodat u kunt inspelen op de wensen van de klant. Hierbij kunt u gebruik maken van traditionele Audiovisuele middelen, zoals muziekinstallaties, live streaming video, beeldschermen en beamers ten behoeve van fotopresentaties, dit zijn slechts enkele van de vele mogelijkheden die u als uitvaartcentrum tegenwoordig kunt aanbieden.

Wij kunnen ervoor zorgen dat ruimtes, zoals een aula, koffiekamer en/of ontvangstruimte afzonderlijk instelbaar is qua beeld , geluid en verlichting. Tevens zorgen we voor een gebruiksvriendelijk bedieningspaneel, en geven wij bij oplevering uitleg over de apparatuur. Daarnaast kunnen wij indien gewenst trainingen op maat verzorgen, zodat een ieder bekent is met de werkwijze van diverse apparatuur.

Meer informatie

Wilt u meer informatie over onze diensten en/of producten, vraag een vrijblijvende offerte aan of gebruik ons contact formulier