Communiceren in tijden van crisis

covid-communicatie tijdens crisis

Een ieder is inmiddels getroffen door de gevolgen die het coronavirus (COVID-19) met zich meebrengt. Scholen, kinderopvang en horeca zijn de komende periode gesloten en waar mogelijk probeert de rest van Nederland zijn dienstverlening richting haar relaties optimaal te houden.

Véél bedrijven kiezen ervoor het risico te spreiden en een grote groep mensen vanaf hun huisadres hun dagelijkse werkzaamheden op te laten pakken. Communicatie tussen de werknemers op locatie en de “thuiswerkers” is hierbij van essentieel belang. Ieder met zijn of haar eigen verantwoordelijkheden om de continuïteit te waarborgen. Soms best een hele uitdaging omdat het contact net even anders is. In een normale situatie is de face-to-face communicatie een stuk eenvoudiger te realiseren. Is het nu bij de koffiekamer tijdens een kort wekelijks werkoverleg of tijdens de gezamenlijk lunch. U komt elkaar hoe dan ook tegen!

Verbeter je interne communicatie

De vraag die nu steeds naar voren komt: hoe kunnen we onze boodschap duidelijk overbrengen in tijden van crisis? Misschien bent u wel een van de beroepsgroepen die op dit moment harder nodig is dan ooit. En wilt u op een laagdrempelige manier de interne communicatie verbeteren. Als organisatie kunt u gebruik maken van diverse kanalen, bijvoorbeeld intranet, nieuwsbrief, chat en email.

Ook kunt u ervoor kiezen om de communicatie via narrowcasting beschikbaar te maken, in verzorgingsinstellingen ook wel kabelkrant genoemd. U kunt hierbij meldingen tonen over aangepaste werktijden, een korte post over Corona, het deur-beleid, wijziging in planning,-, voedingsschema’s of activiteiten. De afstand tussen medewerkers vergroten door het optimaliseren van bewegwijzering, gebruik maken van een template met rss feed, zodat medewerkers op de hoogte blijven van het actuele nieuws. Bijv. NOS of een nieuwskanaal uit de regio. Ook kunt u aangeven wie er in de organisatie aanwezig of juist afwezig is binnen uw organisatie.

Bovenstaande uitingen kunt u dankzij de beschikbare templates snel realiseren. Door het toevoegen van uw bedrijfslogo, kleuren en huisstijl maakt u binnen no-time een aansprekende en professionele campagne.

Kom in contact

Komt u er niet helemaal uit of bent u op zoek naar een vorm van narrowcasting? Wij staan u graag te woord! Bel ons op 050 5491662 of mail ons via het contactformulier.

Multi Narrowcasting combineert moderne hardware, software, content en koppelingen tot hoogwaardige oplossingen voor iedere branche. Wij zijn uw partner voor hoogwaardige narrowcasting oplossingen inclusief hardware zoals monitoren, videowalls, distributiesystemen en montage.