Evoko Get A Room App – installatiehandleiding


Met de Evoko Get A Room-app wordt vergaderingen plannen kinderspel. Met de app kunt u op afstand beschikbare vergaderruimtes zien en kunt u collega’s uitnodigen voor een vergadering. De Get A Room app beschikt over een aantal filters die u kunt toevoegen aan een geplande vergadering, zoals: tijd, capaciteit en de benodigdheden. In de app wordt aangegeven wanneer de kamer bezet is en waar er dichtstbijzijnde kamer is. Ook is het mogelijk om via de app vergaderingen te annuleren of te verlengen.

Installatie van de app

Als u de Evoko “Get A Room” app wilt gebruiken moet u een bepaalde server instellen (bijv. “Appconnector”). De Appconnector is geschreven als een individueel Node.js-applicatie van Evoko Home en werkt op zijn eigen specifieke poort. Om te communiceren met Evoko Home maakt het gebruik van de Evoko Home API, dit is om verzoeken van gebruikers in de app door te sturen. Omdat de Appconnector niet gekoppeld is aan Evoko Home, moet u zelf beslissen of u het op dezelfde server doet van Evoko Home of dat u het op een aparte server wil installeren.

Installeer de Evoko Get A Room app op Windows 
Vereisten:
– Server waarop Windows Server 2008 R2 (of hoger) wordt uitgevoerd.
– Gratis en toegankelijke applicatiepoort (standaard 8443).
– Een Domeinnaam.
– Een SSL/TLS-certificaat dat is uitgegeven door een vertrouwde certificeringsinstantie voor het gebruikte domein.
– Toegang tot de Evoko Home-server (v2. X) op de toepassingspoort (standaard 3000/3002).
– Toegang tot een SMTP-server die door de Appconnector kan worden gebruikt voor het verzenden van authenticatie-e-mails naar alle gebruiker van de Get A Room App.

Installeer de Evoko Get A Room app op Linux 
Vereisten:
– Server met een op Debian gebaseerde distributie (aanbevolen: Ubuntu Server 18.04 LTS).
– Een gebruiker met sudo toestemming.
– Internettoegang tijdens de installatie om afhankelijkheden te downloaden.
-Node.js (v8.x) samen met NPM geïnstalleerd (al geïnstalleerd bij Evoko Home, als dezelfde server wordt gebruikt).
– Een gratis en toegankelijke applicatiepoort (standaard 8443).
– Een domeinnaam.
– Een SSL/TLS-certificaat dat is uitgegeven door een vertrouwde certificeringsinstantie voor het gebruikte domein.
– Toegang tot de Evoko Home-server (v2. X) op de toepassingspoort (standaard 3000/3002).
– Toegang tot een SMTP-server die door de Appconnector kan worden gebruikt voor het verzenden van authenticatie-e-mails naar alle gebruiker van de Get A Room App.

Gebruik van de Evoko “Get A Room” app

Activeren:
Het instellingsproces voor de app is gemakkelijk en precies hetzelfde voor zowel iOS als Android. De app kan worden gedownload in de Apple App Store (iOS) of de Google Play Store (Android).

Wanneer u de app voor het eerst opent na het installeren, wordt u gevraagd om enkele verwijzingen door te geven om de app te verbinden met de Appconnector, die op zijn beurt verbinding maakt met uw Evoko Home-server.

  • Uw e-mail
  • De hostname (domein)
  • Port (standaard 8443)

Als u de app succesvol heeft aangesloten op de Appconnector moet u een melding krijgen in uw e-mail om te verifiëren. Zorg dat u dit in 10 min doet. Uw e-mail moet gegenereerd zijn door uw Appconnector en ook verbonden zijn met uw SMTP-server. In de e-mail klikt u op “Activeren”, als dit u gelukt is wordt u doorgestuurd naar een webpagina met het onderstaande bericht:

evoko app succesvol

Na een paar seconden is de app geactiveerd en kunt u hiervan gebruik maken. Installeer de app nu voor iOS of Android apparaten.

Thuisbasis instellen

Als u veel kamers op verschillende locaties heeft, krijgt u mogelijk veel onbelangrijke resultaten tijdens het zoeken van een vergaderruimte. Om dit te voorkomen kunt u een “thuisbasis” instellen. Dit houd in dat het bereik van uw zoekopdrachten beperkt word op basis van uw locatie,
Om uw thuisbasis te configureren, drukt u op het instellingenpictogram die rechtsboven in de app staat. Vervolgens klikt u “startpagina instellen” aan en selecteert u de opbouw die u op uw zoekbereik wilt toepassen. U kunt dit altijd aanpassen.

Authorized Evoko Reseller

BB Systems is authorized Evoko Reseller , u kunt bij ons terecht voor het gehele Evoko assortiment. Als erkend Evoko dealer zijn wij getraind om u te kunnen voorzien van het juiste advies, maar ook het gebruik en het instellen van de apparatuur.

Interesse?

Interesse in wat wij voor uw vergaderruimte kunnen betekenen? Onze experts staan voor u klaar, wij maken graag een vrijblijvende aanbieding!