ISE 2018 Highlights

LG tijdens de ISE

ISE 2018 Highlights
Net als voorgaande jaren hebben wij de 15e editie van de ISE bezocht. Ons gezelschap gedurende meerdere dagen in Amsterdam bestond o.a. uit collega’s van de verkoop, inkoop en buitendienst,
daarnaast waren ook enkele genodigden (klanten) van de partij om deel te nemen aan rondleidingen op ’s werelds grootste en professioneelste AV beurs. De Integrated Systems Europe, beter bekend als de ISE showt ons vier dagen lang innovatieve/slimme oplossingen, nieuwe producten en hele gave technieken. Tentoonstellingen, conferenties en toonaangevende shows verdeeld over 15 hallen met meer dan 1200 exposanten, de ene hal nog groter en indrukwekkender dan de ander. Niet alleen keken we onze ogen uit, maar praten we bij met partners en collega’s uit de AV- en systeemintegratie industrie.

Met deze nieuwsbrief delen we graag een aantal highlights van slechts enkele oplossingen die wij op de ISE hebben gezien.

Jamboard
Een aankondiging tijdens de ISE waar wij erg blij van worden: de komst van het Jamboard naar Nederland. Het door Google ontwikkelde 55″ interactieve whiteboard is medio maart ook voor de
zakelijke en educatieve markt in Nederland beschikbaar. Het Google Jamboard beschikt over 4K resolutie, beschikt over WIFI, de besturing draait op Android en heeft als doel om teams beter te laten samenwerken. Met behulp van Hangouts is het mogelijk om videoconference toe te passen. U heeft hiervoor geen extra componenten nodig omdat het Jamboard beschikt over een webcam, microfoon en luidspreker. Dankzij de nieuwe tekentool functie: Autodraw kunnen ideeën worden geschetst, dankzij kunstmatige intelligentie wordt dit dan weer gekoppeld aan een afbeelding en gevisualiseerd op het jamboard.

Jamboard-slider

Epson
Epson pakt ook dit jaar weer uit met een grootse stand. Op de stand van Epson ontvangen we o.a. informatie over de nieuwe reeks entry-level 3LCD-laserprojectoren en nemen we deel aan Epson’s meest spectaculairste projectiemapping ooit. Met behulp van edge-blended beelden van meerdere EB-L25000U-projectoren wordt een uniek kleurrijk en betoverend verhaal tot leven gebracht. Deze bioscoop-achtige demo is de trekpleister van Epson tijdens de ISE 2018, maar zeker niet het enige. Zo presenteert Epson veel verschillende nieuwe producten voor de high-end installatie-, signage- en zakelijke projectiesectoren. De LightScene EV-100-demonstraties mogen er zijn, door middel van heldere en veelzijdige projectoren worden meest lastige oppervlaktes voorzien van schitterend beeld.

epson_slider ise2018

LG
De imponerende stand van LG overtreft ieder jaar weer onze verwachtingen, bij het betreden van de stand valt de immense panorama wall bestaande uit 60 open frame OLED signage schermen van LG Electronics gelijk op. Het mooie van dit immense OLED-scherm is dat het niet uitmaakt vanuit welke hoek je er naar kijkt; het beeld blijft schitterend door middel van perfecte zwarttinten en magistrale kleuren. LG probeert door middel van innovatieve ontwerpen en producten en een goede kijk op behoeften van de klant zich te onderscheiden. Tijdens de ISE2017 zagen we op de stand van LG al een oprolbare OLED tv, ook nu weet LG ons te verrassen met een 55-inch OLED tv met een transparant scherm en bewonderen we de vernieuwde lijn OLED tv’s, waaronder de W8V serie, één van de dunste tv’s ooit.

slider lg ise 2018 transparant oled scherm

Crestron
Crestron voegt een nieuwe lijn bedienpanelen toe aan haar assortiment. De Horizon-lijn is beschikbaar in verschillende varianten in zowel besturing als design. Ook achtergrondverlichting is programmeerbaar, waardoor knoppen kunnen oplichten in iedere gewenste kleur.

ErgoXS
ErgoXS introduceert verrijdbare onderstellen met geïntegreerd kabelmanagement. Binnen in het ophangsysteem is ruimte voor bedieningspanelen, stekkerdozen en kabels. Van USB-ingang, geluidsregelaar tot schermbediening en stekkerdoos: het kan allemaal worden ingebouwd in het ophangsysteem zelf. Dit systeem verkrijgbaar in zwart en grijs is verrijdbaar, maar ook geschikt voor wand- plafond- en vloermontage.

Bosch
De nieuwste telgen binnen de Bosch familie zijn de Dicentis conferentie systeem en de Praesensa pa en gesproken woord type A ontruimingssysteem. Binnenkort informeren wij u via onze website met een uitgebreid verslag over o.a. de PRAESENSA een volledig digitaal (ip) public address systeem met ontruimingsmogelijkheden.

Sennheiser
Op de Sennheiser stand zagen we weer hele mooie exemplaren hoofdtelefoons, headsets en microfoons voor de meest uiteenlopende toepassingen en mochten we de SpeechLine Digital Wireless-microfoon testen en zagen we de Sennheiser Control Cockpit in real life. De Live demo vergaderruimte was gevuld met de producten van de Teamconnect-Family. Vergaderoplossingen voor iedere gelegenheid en gemakkelijk te integreren in alle soorten bestaande infrastructuren.

Kino-me
Met de entree van Max Verstappen in de formule 1 is onze liefde voor de autosport herboren, een bezoek aan de stand van het Britse Kino-me kon dan ook niet uitblijven. De Hypervsn oplossing toonde ons hoge resolutie hologrammen van o.a. Formule 1 auto’s en enthousiasmeerde menig bezoeker. De Hypervsn is een lichtgewicht projector die wordt ondersteund door een gepatenteerd cloudgebaseerd beheerplatform en stelt u in staat om het te gebruiken op vrijwel elke locatie, van retail en gezondheidszorg tot automotive en zakelijk.

 

Vogel’s professional
Al deze mooie displays, projectoren, tablets en monitoren verdienen kwalitatief hoogwaardige bevestigingsoplossingen, één van deze partijen is Vogel’s Professional. Afgelopen jaar heeft Vogel’s Professional een nieuwe videowall oplossing ontwikkeld: de Connect-it Universal videowall-serie. Dit concept is universeel en modulair en geschikt voor plafond, kamerbreed, van vloer tot plafond, vrijstaande, back-to-back, vaste of mobiele oplossing.

Sharp
Op de stand van Sharp maken we kennis met twee nieuwe smart display-productlijnen: de PN-M en de PN-B. De PN-M serie is speciaal ontwikkeld voor omgevingen waarin displays 24 uur per dag, 7 dagen per week worden gebruikt. De PN-B serie is geschikt voor omgevingen waarin displays 16 uur per dag worden gebruikt. Beide modellen zijn verkrijgbaar in 40 inch en 50 inch en geschikt voor zowel simpele als geavanceerde op maat gemaakte narrowcasting/signage oplossingen.

Soundtube
Op de Soundtube stand is veel aandacht besteed aan de Dante IP luidsprekers. Iedere luidspreker krijgt zijn eigen IP-adres, hierdoor wordt de mogelijkheid gecreëerd om dit op afstand te managen, door middel van software is het systeem op afstand in te regelen en te bedienen. De luidsprekers worden aangesloten op cat6 kabel. Soundtube heeft ook de mogelijkheid om op één IP luidspreker drie laagohmige luidsprekers aan te sluiten. Het is volledig power over ethernet, waardoor een externe voeding op de luidspreker overbodig is.

Panasonic
Zelf konden we het niet mooier verwoorden:
“We gaan een magische omsluitende projectiemapping presenteren die moeilijk te realiseren is met andere visuele technieken”, zegt Thomas Vertommen, European Product Marketing Manager van Panasonic. “Met laserprojectie kun je de aandacht van mensen vasthouden en objecten tot leven brengen met meeslepende, verhalende projecties.”

Benieuwd naar de combinatie van uitvoerende kunstenaars, laserprojectietechnologie, 3D-mapping en tracking, waarbij het verschil tussen live acteurs en projectie volledig onzichtbaar is? Bekijk hieronder de Panasonic showstopper -> Live @ ISE 2018.

De afgelopen dagen hebben we ontzettend veel leuke en interessante dingen gezien en hebben we alle indrukken inmiddels verwerkt. Met de opgedane kennis zijn we weer helemaal up to date en informeren en adviseren u graag over audiovisuele oplossingen zoals presenteren, vergaderen, ontruiming, monitoren, logoprojectie en tal van andere oplossingen. Wenst u inhoudelijk meer informatie over bovenstaande highlights, of bent u benieuwd naar trends als beacons/ herkenning van klanten / detectie van lege schappen/ paperless office of slimme verlichting? Neem contact met ons op, zodat wij dit met u kunnen delen.