Pepper Robot

Pepper Robot retail oplossingen

Op de onlangs gehouden ISE heb ik met veel interesse kennis gemaakt met de communicatie van deze humanoid robot. Deze robot benadert steeds meer de levensechte benadering.

De Pepper Robot is de sociale service humanoid robot van Softbank. Softbank is van dezelfde makers als de wereldberoemde NAO. Deze Pepper Robot is speciaal ontworpen voor sociale interactie.  Pepper Robot zal naar verwachting een belangrijke rol gaan spelen bij hospitality, activering en fun.

Pepper is tevens de ideale tool om beslissingen mee te vereenvoudigen. Op een eenvoudige, maar vooral leuke manier interactie verkrijgen. Belangrijke eigenschappen van Pepper zijn gezichtsherkenning, kunstmatige intelligentie en spraakherkenning. Hiermee is deze geavanceerde robot ook in staat de emoties van de mens af te lezen en kan hier dan weer doelgericht op reageren. De gezichtsherkenning zorgt ervoor dat wanneer hij een relatie nogmaals ontmoet, hij direct eerder ontvangen data kan gebruiken tijdens deze communicatie. Uiteraard kan men deze data ook voor overige (marketing) doeleinden gebruiken. De robot vormt op deze wijze een goed profiel van de relatie.

De communicatie van Pepper verloopt middels spraak en via het scherm op zijn buik. Pepper robot kan worden voorzien van diverse uiteenlopende app’s. Kortom een robot die fungeert als een platform met vele communicatie mogelijkheden. Pepper vraagt in zijn communicatie telkens de gebruiker een keuze te laten maken om zo tot zijn/haar beslissing te komen. De robot beschikt verder over een 3D camera, veel sensoren, waaronder voel-sensoren en een 12 urige batterij. Bovendien is de Robot Pepper in staat bij bijna leeg-indicatie zelfstandig naar zijn laadstation terug te rijden. De Robot Pepper  spreekt diverse talen o.a. Japans, Engels, Frans ,Spaans en Nederlands.

Bovendien is de Robot Pepper een enorme eye-catcher en draagt er toe bij  dat u direct de interesse van uw relatie wekt. Met de garantie dat u hoogstwaarschijnlijk net even meer informatie van uw relatie ontvangt.

Bent u benieuwd wat Pepper binnen uw organisatie kan betekenen? Neem dan gerust contact met ons.