Kerk Oudeschans

Kerk Oudeschans

De voormalige garnizoenskerk van Oudeschans is gebouwd in 1626 en deed aanvankelijk dienst voor de alhier gelegerde militairen. Het is een uiterst sober zaalkerkje net als in de beide andere grensvestingen, Nieuweschans en Bourtange. In 1772 zijn kerk en pastorie met elkaar verbonden. Kerk en pastorie vormen zo een geheel; en dat is vrij uitzonderlijk. Omdat het een kerk betreft in
een voor die tijd belangrijke vestingplaats, bekostigde koning Willem I een tijdlang de herstelwerkzaamheden. De zuidgevel werd herbouwd met Friese klinkers en de dakruiter werd gerestaureerd. Een geschilderd memorie-bord in de kerk herinnert hier aan.

Project

BB Systems heeft voor deze monumentale kerk een eenvoudige basis geluidsinstallatie aangelegd, bestaande uit vier opbouwluidsprekers een mengversterker en een microfoons. De installatie zorgt voor betere spraakverstaanbaarheid in een kerk die voorzien is van een prima akoestiek. Dankzij de van nature aanwezige bouwkundige akoestiek in deze kerk is een kleine aanvulling voldoende om te zorgen voor een bruikbaar integraalspraak en muziekweergavesysteem. Dit is gerealiseerd middels het plaatsen van vier luidsprekers die op zacht niveau geluid kunnen weergeven.

BB Systems heeft de wensen van de opdrachtgever gerespecteerd en heeft een functionele en eenvoudige bedienbare geluidsinstallatie geleverd, in deze kerk is er geen orgelschakeling toegepast. Ook heeft BB Systems op verzoek een LED spot geplaatst die een extra lichtaccent kan geven op het orgel. Het werk is naar volle tevredenheid opgeleverd aan de opdrachtgever en Stichting Oude Groninger Kerken.

Meer informatie?

Bent u ook op zoek naar professionele audiovisuele installaties voor een kerk, klooster, moskee of ander religieus gebouw? Laat u adviseren door één van onze medewerkers, bereikbaar op 050 5491662 of neem contact met ons op via het contactformulier.
Voor een vrijblijvende offerte klikt u hier.