Kerk Woldendorp

Kerk Woldendorp

Gelegen op een kwelderwal is Woldendorp in de vroege middeleeuwen als wierdedorp ontstaan. De wierde kent een radiale structuur. Bij de gevechten van eind 1945 rond de ‘Delfzijl pocket’ werd het dorp grotendeels verwoest. Na de oorlog werd het dorp herbouwd en uitgebreid langs de uitvalswegen. De Hervormde kerk is gelegen aan de westzijde van het dorp en is gebouwd op een afzonderlijke wierde. De Petruskerk of Hervormde Kerk is een middeleeuws kerkgebouw in Woldendorp (gemeente Delfzijl) in de Nederlandse provincie Groningen. De kerk is erkend als een rijksmonument. De hervormde kerk, oorspronkelijk gewijd aan St. Petrus, is een eenbeukige kerk met recht gesloten koor en lage geveltoren.

Project

In de middeleeuwse kerk in Woldendorp heeft BB Systems een nieuwe geluidsinstallatie voor de organist gerealiseerd. Daarnaast zijn de verouderde microfoons vervangen door een draadloze microfoonoplossing van Sennheiser.

Meer informatie?

Bent u ook op zoek naar een oplossing voor uw kerk? Bel BB Systems op 050 5491662 of neem contact met ons op via het contactformulier.