Marktpleinkerk Winschoten

13e eeuwse romanogotische kerk voorzien van hedendaagse techniek.

In de prachtige Marktpleinkerk te Winschoten hebben wij een stabiele en snelle internetoplossing mogen realiseren. De internetverbinding wordt onder andere gebruikt t.b.v. streaming van kerkdiensten.

Om de streaming in beeld te brengen hebben we op een vaste positie twee camera’s geplaatst. De camera’s betreffen een Avonic CM70 in NDI uitvoering. Het voordeel van deze camera zijn de uitgebreide PTZ mogelijkheden en de voeding die de camera krijgt d.m.v. de datakabel. Een losse elektra aansluiting is dan ook niet nodig. Om de camera’s in een andere positie te kunnen plaatsen is er bediening in de vorm van een PTZ controller aanwezig. Op het beeldscherm van de bijgeleverde laptop kan worden bekeken welke beelden op dat moment worden gestreamd. Bij de organist wordt een beeldscherm geplaatst zodat deze vanaf het orgel de predikant kan zien.

Ook hebben wij WiFi aangeboden incl. een firewall om de bandbreedte die nodig is te kunnen streamen en dit te garanderen. Hiermee is het gasten WiFi netwerk gescheiden van het overige netwerkverkeer, zodat het ook allemaal veilig is en elkaar niet in de weg kan zitten. Daarnaast hebben wij beheer en monitoring opgenomen om de internetverbinding en overige netwerkapparatuur op locatie in de gaten te houden op o.a. bandbreedtegebruik, beveiligingsupdates, zodat het netwerk ook in de toekomst veilig blijft. Dit onderhoud kunnen we remote uitvoeren.

De Marktpleinkerk te Winschoten is voorzien van een duurzame installatie. Mocht er in de toekomst toch nog 1 of 2 extra vaste camera’s of een WiFi punt bij moeten komen dan is dat geen probleem met de aangeboden hardware.

Over Marktpleinkerk

In het centrum van Winschoten staat op het Marktplein een romanogotisch kerkgebouw gedateerd uit de 13e eeuw. De van oorsprong genoemde Sint-Vituskerk staat nu bekend onder de naam Marktpleinkerk of Grote Kerk. De Marktpleinkerk in romaanse en gotische bouwstijl, gebrandschilderde ramen, olieverfschilderijen naar Bijbelse thema’s en een vrijstaande klokkentoren maken de kerk bijzonder.

Bron: https://www.pg-winschoten.nl/

Meer informatie?

Wilt u weten wat wij voor u kunnen betekenen? Neem dan vandaag nog contact met ons op voor meer informatie of vraag direct een offerte aan.