Niestern Sander

Straalverbinding aan het water

Voor Scheepswerf Koninklijke Niestern Sander hebben we een wifi point-to-point verbinding mogen realiseren. De bestaande straalzender hebben we vervangen voor een nieuwe straalzender die in een storingsvrije band opereert.

Op de scheepswerf van Koninklijke Niestern Sander is enorm veel wind, waar we uiteraard rekening mee hebben gehouden tijdens configuratie en plaatsing. Omdat het drijvende dok in de haven van Delfzijl ligt kan er een hoogteverschil van wel 6 meter ontstaan tijdens springtij, daarom is er een extra mast op een meerpaal gelast en hebben we de staalzender aan die mast gemonteerd om zo een stabiele verbinding te creëren die geen last heeft van de getijden en hoog genoeg is om over de dijk te kijken.

Door het plaatsen van een straalzender op beide locaties is het mogelijk om snel data tot 1Gbps doorvoersnelheid met lage latency te verzenden tussen de locatie op de vaste wal naar het drijvende dok en daarmee een afstand te overbruggen van ca. 300 meter. De zenders zijn op zo’n 6 meter hoogte geplaatst. De straalzender heeft naast een 60 GHz radio een 5 GHz radio als back-up en een 2.4 GHz management radio voor een eenvoudige installatie via WiFi. Deze straalzenders zijn gekoppeld aan het bestaande netwerk.

Over Niestern Sander

“Koninklijke Niestern Sander is een 100% Nederlandse scheepswerf. We zijn een veelzijdige, krachtige en moderne werf. We beschikken ook over een eigen draaierij. Met ruim 100 jaar kennis en ervaring mag Koninklijke Niestern Sander zich tot de beste werven van Noord-Nederland rekenen.”
Bron: https://www.niesternsander.com/nl/over-ons/

Meer informatie?

Wilt u weten wat wij voor u kunnen betekenen op het gebied van connectiviteitsvraagstukken? Neem dan vandaag nog contact met ons op voor meer informatie of vraag direct een offerte aan.