Optiplus Leek

Een vernieuwde veilige up-to-date omgeving.

Gespecialiseerde groothandel voor opticien: Optiplus te Leek was in het bezit van een verouderde IT-omgeving. Vanuit dit vraagstuk hebben we een voorstel gemaakt, met als resultaat een up-to- date en veilige IT- omgeving.

We hebben hierbij de volledige omgeving aangepakt, waaronder VoIP, Wifi en een goede firewall oplossing. Tevens hebben we de infra weer netjes en strak gemaakt zodat de patchkast weer toonbaar en overzichtelijk is. Als firewall voeren wij Fortinet, deze is met extra licenties uitgebreid zodat het verkeer al gescand wordt op o.a. virussen en botnet en malware voordat hij op het interne netwerk beland, dus de “ellende” wordt al bij de voordeur tegengehouden!

Daarnaast hebben we twee verbinding geleverd, die gescheiden zijn van elkaar (verschillende dragers). Eén Ziggo zakelijk verbinding en een XDSL van KPN. Dit is zo ingericht dat mocht er op één van de twee verbindingen storing ontstaan, dan schakelt de Fortigate middels SD-WAN simultaan over, zonder dat de gebruiker daar last van heeft. Deze SD-WAN zorgt voor een optimale uptime van het internet zodat de eindgebruiker altijd online is.

De VoIP oplossing hebben we uitgerold met de nieuwste toestellen van Yealink en de omgeving ingericht naar de wensen van de klant.

Ook hebben we een drietal managed wifi-accespoints geplaatst, waaronder twee in het magazijn. Deze worden o.a. gebruikt om bestellingen te scannen met een handheld, zodat orders gelijk worden afgeboekt van de voorraad middels automatische processen.

Reactie van de opdrachtgever;
“Super service, wil je een up to date en veilige IT-omgeving hebben, dan is BB Systems het juiste bedrijf.  Alles is netjes in overleg gebeurd. Ze denken met je mee, voor de beste oplossing. Zo kun je bedrijf naar de toekomst leiden, met en goede bereikbaarheid, en veiligheid.”

Over Optiplus Leek

Onze vakmensen hebben passie voor optiek, en dat merk je! Al meer dan 25 jaar zijn we de gespecialiseerde groothandel voor de opticien. Daarom kiezen we altijd voor kwaliteit en weten we alles over onze artikelen en hoe je deze gebruikt. Zodat we samen jouw klant laten ervaren waarom de opticien het verschil maakt.

Meer informatie?

Bent u zelf op zoek naar een elektrotechnische, audiovisuele en/of IT installatie? Zoek dan niet verder en neem vrijblijvend contact met ons op.

Ook kunnen wij een partner zijn voor installateurs, neem contact met ons op hoe we kunnen samenwerken.