CGKv de Kandelaar Veendam

Vanuit de CGKv de Kandelaar in Veendam is de wens ontstaan om hun camerasysteem en beeldinstallatie te vernieuwen. BB Systems heeft hiervoor zijn diensten mogen verlenen en de gehele installatie weer up to date gebracht.

Project

Voor het camerasysteem hebben wij gekozen voor Full HD PTZ camera’s van het merk Avonic. Om een goede cameradekking te krijgen zijn in de kerkzaal een drietal Avonic CM40 in de kleur wit geplaatst. Deze camera beschikt over een hoogwaardige glazen lens met 20x optische zoom en een openingshoek 54,7 graden. De bewegingen van deze camera zijn extreem stil waardoor ze perfect zijn voor in een kerkzaal. De camera’s worden bediend met een Avonic CON100 bedieningspaneel. Dit paneel is zeer intuïtief in gebruik en beschikt over de mogelijkheden om zogenaamde ‘presets’ op te slaan. Zodat u eenvoudig uw meest gebruikte cameraposities kunt opslaan en weer op kunt roepen met een eenvoudige druk op de knop.

Om tussen de beelden van de verschillende camera’s en presentatie pc te kunnen schakelen hebben wij hier een video switcher geplaatst. De Roland V-1SDI. Met deze video switcher kunt u eenvoudig schakelen tussen de verschillende beelden maar deze biedt ook nog tal van andere effecten, denk aan het toevoegen van songteksten aan het camerabeeld of de Picture in Picture functie om bijvoorbeeld een gebarentolk in beeld te brengen geïntegreerd in het beeld van een voorganger.

Naast de camera installatie hebben wij de nodige aanpassingen gedaan aan de beeldinstallatie. Zo is er nu de mogelijkheid om een bijzaal te koppelen aan de kerkzaal en kunnen de muzikanten hun teksten nu lezen op een 32 inch LG monitor. Daarnaast hebben wij de beamer in de kerkzaal vervangen voor een Led Laser beamer van het merk BenQ. Deze Full HD beamer maakt geen gebruik meer van de traditionele lamp technologie maar van een LED als lichtbron, wat de levensduur aanzienlijk verlengt en het verbruik drastisch doet verminderen.

Met een Neets bedieningspaneel kan men zowel de beamer in de kerkzaal als de beamer in de bijzaal met een simpele druk op een knop inschakelen.

Over CGKv de Kandelaar

De CGKv Veendam-Wildervank is een samenwerkingsgemeente. Sinds 25 april 2010 zijn de Gereformeerde Kerk vrijgemaakt (GKv) en de Christelijke Gereformeerde Kerk (CGK) in Veendam en Wildervank samen verder gegaan als de samenwerkingsgemeente CGKv Veendam-Wildervank. De CGKv is één gemeente, maar is lid van de beide landelijk kerkgemeenschappen. Wilt u meer weten over deze kerkgemeenschappen? Kijk dan op de landelijke websites van de Gereformeerde Kerk vrijgemaakt en de Christelijk Gereformeerde Kerk.

Bron: de Kandelaar

Meer informatie?

Bent u ook op zoek naar professionele audiovisuele installaties? Onze experts staan voor u klaar, wij maken graag een vrijblijvende aanbieding!