De Goede Herderkerk Bedum

Over De Goede Herderkerk

In 1937 verrijst de Noorderkerk, later De Goede Herderkerk genoemd. Voor het ontwerp wordt Egbert Reitsma (1892-1976) uit Groningen aangetrokken, waarbij de Bedumer Albert Wiersema (1895-1966) optreedt als mede-uitvoerend architect. Het imposante gebouw kreeg een opvallende plek op een punt waar vijf straten samenkomen in een nieuw aangelegde woonwijk, geheel gebouwd in een sobere variant van de Amsterdamse School.
Bron: kerkbedum

Project

BB Systems heeft De Goede Herderkerk te Bedum voorzien van een gehele nieuwe geluidsinstallatie. De kerkzaal is voorzien van SoundTube LA880i zuilluidsprekers, die beschikken over een zogenaamde ‘near shortfield techniek’ en een ‘far field techniek’. Dit houdt in dat de frequenties in het midden en laag gebied constant zijn. De diakenbanken zijn voorzien van compacte SoundTube SM400i-BK luidsprekers. Ook de organist heeft deze luidspreker met daarbij een eigen volumeregeling. Het hart van het systeem is de Ashly NE8800 matrix.

In de kerkzaal is bovendien een bedienpaneel gerealiseerd. Dit paneel is zo ingeregeld dat de maximale functionaliteit is gewaarborgd (ontregelen door een leek is niet mogelijk). Mochten er toch instellingen gewijzigd moeten worden, kan dit alleen middels een pc met een matrixwachtwoord.

Betreffende de microfoonweergave is er gekozen voor een Audix AP41 HT5BG headsetmicrofoon. Deze microfoon zoekt automatisch naar een vrije frequentie. Voor de vaste microfoon is besloten om te werken met de Audix AP41 VX5 handmicrofoon, omdat deze microfoon bekend staat om een zeer helder geluid en daardoor uitermate geschikt is voor spraak en zang. Met betrekking tot sfeeropname is er een Clockaudio C3SE-RF microfoon gemonteerd. Op het kansel is tevens een microfoon van Clockaudio gemonteerd; het gaat hier om de zwanenhalsmicrofoon C 33E-RF die bevestigd is in een shockmount. Trillingen op de leestafel worden zodoende niet doorgegeven aan de microfoon.

Voor slechthorenden is er een ringleiding geplaatst. De gehele kerkzaal is voorzien van een Contacta HLD9 ringleidingversterker. Door middel van een lus onder de houten vloer is de ringleidingversterker volgens de norm ingeregeld.

Meer informatie?

Bent u ook op zoek naar een oplossing voor uw kerk? Bel BB Systems op 050 5491662 of neem contact met ons op via het contactformulier.