Floreshuis Groningen

Over Floreshuis Groningen

“Het nieuwe Floreshuis in de Korrewegwijk in Groningen is op 24 september 2016 officieel geopend. Met dit gebouw krijgen alle bewoners van de Korrewegwijk en de Indische Buurt een nieuwe plek waar wijkbewoners, vrijwilligers en professionals elkaar ontmoeten. Het gebouw is modern, kleurrijk ingericht, duurzaam gebouwd en voor iedereen toegankelijk. Gijs Jansen, locatiemanager Floreshuis: “Het nieuwe Floreshuis staat op een centrale plek, stimuleert en faciliteert wijkbewoners die in het gebouw allerlei activiteiten organiseren.”

(Bron: Floreshuis Groningen)

Project

In het prachtige nieuwe Floreshuis heeft BB Systems voor de ontmoetingsruimte, de vergaderzalen en presentatieruimtes audiovisuele toepassingen gerealiseerd.

Narrowcasting
Door het inzetten van narrowcasting in het Floreshuis kan er op een eenvoudige methode de bezoeker worden benaderd. Om deze reden zijn er twee beeldschermen geïnstalleerd. Zodoende kan het Floreshuis op deze digitale displays templates uitzenden in hun eigen huisstijl.

Vergaderruimtes
Voor de vergaderruimten zijn er mobiele presentatieoplossingen gerealiseerd. Zo is er gekozen voor een touchscreen met een elektrisch in hoogte verstelbaar onderstel. BB Systems heeft hierbij een touchscreen geleverd. Daarnaast beschikken deze monitoren over een Android besturingssysteem, waardoor het door iedereen eenvoudig is te gebruiken.

Geluidsinstallatie achtergrondmuziek ontmoetingsruimte
In de ontmoetingsruimte van het Floreshuis hebben wij een geluidsinstallatie geplaatst voor achtergrondmuziek. Er zijn zes opbouwluidsprekers geplaatst, waarbij een hoogwaardige internet mediaplayer multifunctioneel zorgt voor alle soorten muziek.

LED theaterverlichting ontmoetingsruimte
Voor de ontmoetingsruimte heeft BB Systems een mobiele led verlichtingsinstallatie geïnstalleerd. Er is hierbij gekozen voor een nieuwe besturing in combinatie met LED spots. Deze verlichtingsinstallatie is afgewerkt in mobiele flightcases.

Beeldinstallatie grote presentatieruimte
In de grote vergaderruimte is een elektrisch projectiescherm geplaatst. Daarbij is een projector aan een plafondbeugel gemonteerd. Naast dit projectiescherm zijn twee opbouwluidsprekers geplaatst, die worden bestuurd door middel van een Neets besturing. Het grote voordeel van deze besturing is dat het gebruiksvriendelijk is.

Mobiele optionele oplossingen
Ook is er een beeldscherm geplaatst in het Floreshuis. Dit scherm is geplaatst op een verrijdbaar onderstel inclusief een laptopplank. Daarbij heeft BB Systems een mobiele beeldinstallatie met ingebouwde spelcomputer voor entertainment geleverd. Deze componenten zijn vast gemonteerd op de trolley. Daarnaast hebben wij een verrijdbare case geleverd. Deze case maakt het eenvoudiger om de installatie te vervoeren en te verplaatsen. De case heeft de mogelijkheid om de zijkanten uit te klappen, waardoor er op de zijkanten eventueel ook apparatuur geplaatst kan worden.

Meer informatie?

Bent u ook op zoek naar professionele audiovisuele installaties? Bel BB Systems op 050 5491662 of neem contact met ons op via het contactformulier.

 

Bronvermelding / fotografie: Het Floreshuis