Gino Software Groningen

BB Systems heeft alle technische installaties mogen verzorgen voor de kantoorruimte van Gino Software. Een vooruitstrevend bedrijf met een nu ook prachtig bedrijfspand aan de Stedumermaar in Groningen. Na de aanschaf van dit vier verdiepingen tellende gebouw moest het pand eerst in casco staat worden gebracht, waarna het grondig gerenoveerd en verduurzaamd werd. Als technisch partner in het Bouwteam van Style26 heeft BB Systems alle technische installaties voor dit project gerealiseerd, met de focus op elektrotechnische installaties, klimaatbeheersing, verlichting, automatisering, IT-infrastructuur en audiovisuele voorzieningen.

Project

BB Systems heeft diverse technische installaties succesvol geïmplementeerd, specifiek afgestemd op het interieurontwerp. Hier volgt een overzicht van de gerealiseerde installaties.

Verlichting
BB Systems heeft een hoogwaardig lichtplan ontworpen met inlegarmaturen, inbouwspots en een spanningsrails met spots, gebruikmakend van het merk Performance in Lighting. In combinatie met diverse sfeerverlichting creëert dit een functioneel en esthetisch verlichtingsconcept. Het systeem is beeldschermvriendelijk en DALI-dimbaar, met handmatige aanpassing en verschillende scènes voor verschillende momenten van de dag.

Elektrotechnische installatie en datanetwerk
BB Systems heeft de volledige elektrotechnische installatie verzorgd, inclusief datanetwerk en kabelmanagement op werkplekniveau. Dit omvat wandcontactdozen, een CAT6 datanetwerk, patchkasten en kabelmanagement om een optimale functionaliteit van de werkplek te waarborgen.

Klimaat all-electric
In samenwerking met Klimaatgroep Holland is een geavanceerd all-electric klimaatsysteem geïmplementeerd voor verwarming, ventilatie en koeling. Door nauwkeurige simulaties van de 5e verdieping en het gebruik van het Mitsubishi Electric systeem in combinatie met slimme automatisering, hoogwaardig leidingwerk en kanalen, kan het pand op een uiterst energiezuinige manier worden verwarmd en gekoeld.

Slimme automatisering
Een geavanceerd automatiseringssysteem, geïmplementeerd door BB Systems, integreert de besturing van verlichting, zonnewering, audiovisuele systemen en klimaat. Het systeem herkent omstandigheden zoals aanwezigheid, helderheid, temperatuur en luchtkwaliteit, waardoor het kantoor autonome beslissingen neemt voor meer comfort en energiebesparing. Bedienelementen zijn op maat gemaakt voor optimale gebruiksvriendelijkheid en blijven operationeel zelfs bij het wegvallen van een internetverbinding.

Toegangscontrole en beveiliging
Het pand is voorzien van een moderne toegangscontrole, inbraakbeveiliging, brandmeld- en ontruimingsinstallatie, intercom en een hoogwaardig camerasysteem.

IT-infrastructuur
BB Systems heeft gezorgd voor een robuuste IT-infrastructuur gebaseerd op Fortinet, inclusief een SD-WAN oplossing en WiFi. Met ondersteuning van Fortinet firewall router, switches en access points biedt het een veilige en betrouwbare IT-omgeving.

Audiovisuele Middelen
Voor professionele presentaties en vergaderingen zijn hoogwaardige audiovisuele installaties toegepast, zoals moderne beeldschermen, videoconferentiesystemen voor presenteren op basis van eigen apparaten (BYOD).

BB Systems is trots op het resultaat en op de succesvolle samenwerking met de vriendelijke en professionele mensen van Gino Software.

Over Gino

“Gino Software transformeert de manier waarop je denkt, leert en werkt met (web)applicaties, mobiele apps, websites en serious games. Ze doen dit met bewezen technologie die vooruitgang stuwt, en putten uit een jarenlange ervaring op marktgebieden waar strikte eisen gelden voor veiligheid, bedrijfszekerheid en privacybescherming.”
Bron: https://www.gino.nl/

Reactie van de opdrachtgever;
“De samenwerking met BB Systems overtrof onze verwachtingen: hun snelle respons en directe communicatie hebben enorm bijgedragen aan het succes van ons project.”

Namens Anco Doornbos (Manager Services & Facility at Gino software)

Meer informatie?

Wilt u weten wat wij voor u kunnen betekenen? Neem dan vandaag nog contact met ons op voor meer informatie of vraag direct een offerte aan.

Fotografie: Martijn Scholtens