Groninger Museum

Over het Groninger Museum

Het Groninger Museum heeft sinds 1894 een eigen gebouw. Tot 1994 was dit het neo-gotische pand aan de Praediniussingel. Na een grote schenking in 1987 kreeg de organisatie de mogelijkheid om een nieuw gebouw te laten maken. Het huidige Groninger Museum gebouw werd in 1994 door koningin Beatrix geopend. Tot op de dag van vandaag is het ontwerp aanleiding voor discussie over moderne museumarchitectuur.

Het museum voor kunst en kunstgeschiedenis in Groningen: schilderkunst, ontwerp, fotografie, mode, installaties, toegepaste kunst en archeologie.

Bron: https://www.groningermuseum.nl/museum

Project

In samenwerking met Motion Minded heeft BB Systems audiovisuele installaties voor het infocenter van het Groninger Museum gerealiseerd. In het Info Center kunt u allerlei publicaties, boeken en video’s over kunst bekijken. Het infocentrum beschikt nu o.a. over een stootvast touchscreen en is compatible met Windows. Het Full HD Open Frame touchscreen is ingebouwd in een bijzonder gevormd maatwerk meubel, ontworpen door de Spaanse ontwerper Jaime Hayon. Tevens is de bestaande bekabeling vervangen. De content die in het Groninger Museum wordt getoond wordt verzorgd door Motion Minded.

Meer informatie?

Bent u op zoek naar een audiovisuele oplossing? Vraag een vrijblijvende offerte aan of neem contact met ons op via het contactformulier.