Hogeschool de Kempel Helmond

Over Hogeschool de Kempel

Hogeschool de Kempel is een zelfstandige school met één studierichting: een bacheloropleiding tot leraar basisonderwijs. De Kempel biedt een opleiding die de interactie bevordert tussen lerende mensen. Wij geloven in het positieve effect van de verbinding tussen mensen onderling en tussen mens en wereld. Daarbij zijn wij geïnspireerd door de katholiek-christelijke traditie.

“Hogeschool de Kempel is weer uitgeroepen tot beste Pabo van Nederland. De Kempel werd in 1996, 1997 en 2004 al gekozen tot beste Pabo. In 2001 en 2015 was de school zelfs de beste HBO-opleiding van Nederland.”(bron:ed)

Project

In opdracht van Hogeschool de Kempel heeft BB Systems diverse ruimten voorzien van audiovisuele middelen en verlichting. Om in te spelen op de ontwikkelingen binnen de hedendaagse audiovisuele techniek zijn er in onderstaande ruimten de nodige aanpassingen gedaan; het auditorium, kantine en de gymzaal van Hogeschool de Kempel. De verlichting, geluidsinstallaties, besturingen, beamer, theater inrichting (o.a. gordijnen) en aanvullende audiovisuele installaties zijn hierbij onder handen genomen.

Auditorium
Vanuit de opdrachtgever bestond de wens om de bestaande truss te hergebruiken. De bestaande truss constructie is verplaatst en aan het plafond gemonteerd. De truss contructie is voorzien van diverse LED armaturen, deze armaturen zijn voorzien van zeven Tri-LED modules, waarbij rood, groen en blauw te mengen zijn. De Tri-LED techniek zorgt voor een mooie kleurenmenging en zorgt voor warme kleur tinten. Voor het uitlichten van sprekers zijn er aanvullende inbouwspots geplaatst. De installaties kunnen zeer gebruiksvriendelijk bediend worden. Daarnaast is het podium uitgerust met een brandwerend gordijn met theaterplooiing, deze is middels een vaste rail bevestigt tegen het houten plafond.

Naast alle installaties zijn er nog een aantal audiovisuele aanpassingen gerealiseerd, zo is o.a. het AMX systeem vervallen en vervangen door een nieuw gelijkwaardig Extron paneel. Zijn er aansluitpunten voor de verlichtingstafel geplaatst, is er diverse bekabeling geplaatst en zijn de subwoofer/ noodverlichting en 19″rack verplaatst en aangepast. Ter bescherming van lichttafel en audiomixer zijn er flightcases geleverd.

Kantine / aula
In de aula zijn er diverse aanpassingen geweest, de truss constructie en het 19″rack is hierbij aangepast. Er is bekabeling aangebracht. De truss contructie is voorzien van twee soorten LED armaturen. Warme kleuren maar ook wit voor het uitlichten van sprekers tijdens presentaties is nu mogelijk. Ook aan audio is gedacht, zo bestaat er in de aula nu de mogelijkheid om een presentatie te geven, maar behoort een talentenjacht ook tot de mogelijkheid. Er zijn Sennheiser draadloze microfoons/headsets geleverd. Verder is de audiovisuele installatie gemoderniseerd.

Gymzaal
De audioinstallatie in de Gymzaal van Hogeschool de Kempel is gereviseerd. Hierbij is bekabeling vervangen en op sommige plekken nieuwe bekabeling aangebracht. Ook zijn er extra aansluitingen, waaronder analoge en digitale inprikpunten bijgeplaatst en is de multimediaspeler vervangen. Middels een bedieningspaneel is het mogelijk om tussen meerdere apparaten eenvoudig te schakelen vanaf één bedienpaneel. De Neets echo is vooraf geprogrammeerd, waardoor er 8 functies beschikbaar zijn middels het knoppenpaneel. Het bedieningspaneel is voorzien van een speciale sportbehuizing waardoor uitermate geschikt voor gymzaal gebruik. Daarnaast is de centrale apparatuur voorzien van een paneel om ook hier de juiste bescherming te kunnen bieden.

Meer informatie?

BB Systems is een totaalleverancier in audiovisuele installaties en elektrotechniek. Bent u ook op zoek naar een vaste partner op het gebied van audiovisuele installaties? BB Systems kan u van dienst zijn in nieuwe installaties maar ook het beheer, service en onderhoud aan bestaande audiovisuele installaties. Maak vandaag nog een vrijblijvende afspraak!