Kantoor MWPO Groningen

In het bruisende hart van Groningen, in het iconische Groot Handelshuis aan de Grote Markt, bevindt zich op de bovenste etage het nieuwe kantoor van MWPO Groningen. De verhuizing in mei 2023 markeert een sprong voorwaarts voor MWPO en draagt bij aan de ontwikkeling van de stad. Als technisch partner in het Bouwteam Style26 heeft BB Systems alle technische installaties voor dit project gerealiseerd. Onze focus lag hierbij op elektrotechnische installaties, klimaatbeheersing, verlichting, automatisering, IT-infrastructuur en audiovisuele middelen.

Project

De volgende installaties hebben wij gerealiseerd en vooral ook vanuit het ontwerp afgestemd op het interieur.

Elektrotechnische installatie en datanetwerk
BB Systems heeft de volledige elektrotechnische installatie verzorgd, inclusief datanetwerk en kabelmanagement op werkplekniveau. Het omvat wandcontactdozen, CAT6 datanetwerk, patchkasten en kabelmanagement voor optimale werkplekfunctionaliteit.

Klimaat all-electric
In samenwerking met Klimaatgroep Holland is er een geavanceerd all-electric klimaatsysteem geïmplementeerd voor verwarmen, ventileren en koelen. Door een zorgvuldige simulatie van de 5e verdieping in een programma dat koellast, warmteverlies en ventilatiebehoefte berekent, is er een Mitsubishi Electric systeem toegepast. Dit systeem in combinatie met slimme automatisering, hoogwaardig leidingwerk en kanalen maakt energie-uitwisseling tussen ruimten mogelijk, waardoor op een zeer energiezuinige wijze verwarmd en gekoeld kan worden.

Verlichting
BB Systems heeft met haar lichtadviseurs en samenwerking met de interieurarchitect een hoogwaardig lichtplan ontwikkeld. Led-profielen, accenten, maatwerk, inbouwspots en sfeerverlichting van merken als Performance in Lighting, Maretti Lighting en ILFARI creëren een verlichtingsconcept dat zowel functioneel als esthetisch is. Het is beeldschermvriendelijk en Dali-dimbaar, met handmatige bijstelling en verschillende scènes voor ieder moment van de dag.

Automatisering
Een geavanceerd automatiseringssysteem, geprogrammeerd door BB Systems, integreert de besturing van verlichting, zonnewering, audiovisuele systemen en klimaat. Het herkent omstandigheden zoals aanwezigheid, helderheid, temperatuur en luchtkwaliteit, waardoor het kantoor zelf beslissingen neemt voor meer comfort en energiebesparing. Bedienelementen zijn op maat gemaakt voor optimale gebruiksvriendelijkheid, en alles blijft inbedrijf zelfs bij wegvallen van een internetverbinding.

IT-infrastructuur
BB Systems heeft ook gezorgd voor een robuuste IT-infrastructuur op basis van Fortinet. Met een SD-WAN oplossing en WiFi, ondersteund door Fortinet firewall router, switches en access points, wordt een veilige en betrouwbare IT-omgeving geboden.

Audiovisuele Middelen
Voor professionele presentaties en vergaderingen zijn hoogwaardige audiovisuele installaties toegepast. Dit omvat moderne beeldschermen, videoconferentiesystemen en draadloos presenteren op basis van eigen apparaten (BYOD). De Boardroom met uitzicht op de Grote Markt en het Forum is ook uitgerust met de nieuwste audiovisuele technologieën.

Dit project in het bruisende Groningen illustreert de technologische vooruitgang en het streven naar duurzaamheid van zowel MWPO als BB Systems. Met een state-of-the-art kantooromgeving, gekenmerkt door geavanceerde installaties en een doordacht ontwerp, kijken we trots terug op een succesvolle samenwerking die bijdraagt aan de modernisering van deze dynamische stad.

Over MWPO

“MWPO is een eigentijdse vastgoedontwikkelaar. Wij kiezen voor toplocaties, markante en beeldbepalende panden. Onze vooruitstrevende aanpak is terug te zien in al onze projecten. Met als kernwaarde een prachtig eindresultaat.”

Reactie van de opdrachtgever;
“We hebben in mei 2023 het kantoor in gebruik genomen, we zijn erg tevreden over het eind resultaat. Het kantoor past bij de uitstraling van het gebouw. We hopen de komende jaren met veel plezier met ons team gebruik te maken van alle technische installatie die zijn aangebracht.”

Daadkracht in ontwikkeling

Namens Emil Meens (hoofd realisatie)

Meer informatie?

Wilt u weten wat wij voor u kunnen betekenen? Neem dan vandaag nog contact met ons op voor meer informatie of vraag direct een offerte aan.

Fotografie: The Brandwagon