KLM Catering Services Schiphol

Over KLM Catering Services

KLM Catering Services levert en verbetert inflight catering voor luchtvaartmaatschappijen. Door de hoogste graad in service, betrouwbaarheid en innovatie na te streven, behoren we inmiddels tot de vijf grootste airline cateraars van Europa.
Bron: http://www.kcs.nl/nl/

Project

BB Systems heeft voor KLM Catering Services Schiphol de achtergrondmuziekinstallatie mogen verzorgen. De organisatie en realisatie bracht de nodige complexiteit met zich mee. Binnen KLM Catering Services (KCS) staan hygiëne en voedselveiligheid logischerwijs op één. BB Systems heeft dan ook de nodige maatregelen genomen om te kunnen voldoen aan de binnen KLM Catering Services geldende kwaliteitsnormen.

Niet alleen kregen we te maken met de HACCP richtlijnen, maar ook op logistiek en planning brachten de nodige uitdagingen met zich mee. Zo mocht gedurende de periode van het project het productieproces niet worden onderbroken en mochten medewerkers geen overlast ervaren van de elektrotechnische werkzaamheden. Deze kritische factoren hebben ervoor gezorgd dat BB systems het project gefaseerd 24/7 heeft uitgevoerd, zodat ieder vliegtuig op tijd van catering kon worden voorzien.

Per afdeling is er gezamenlijk een plan opgesteld met KCS en GOM FOOD, onderdeel van Facilicom Service Group. Dankzij een uitstekende planning en korte lijnen werd het team van BB Systems in de ochtend of avond afgewisseld door een team van interieurverzorgers van de GOM, zodat KCS op elk moment van de dag aan de hoogwaardige kwaliteitsnormen kon voldoen. Het merendeel van de werkzaamheden is in de nachtelijke uren uitgevoerd, niet alleen konden we met deze werkwijze overlast voorkomen maar sloten facilitaire diensten ook naadloos aan.

Achtergrondmuziekinstallatie Inflight catering
De achtergrondmuziekinstallatie bestaat uit ruim 200 inbouw- en opbouwluidsprekers. Binnen KCS zijn er verschillende zones ingericht, waardoor het mogelijk is om de besturing per afdeling te organiseren. Iedere afdeling binnen KCS heeft daardoor een vrije keuze voor het afspelen van een muziekbron, ook is het mogelijk om per afdeling het gewenste volume in te stellen.

Ook is er bij de inflight cateraar een omroepfunctionaliteit gerealiseerd onder andere ten behoeve van het communiceren naar een grote groep mensen. Met een druk op de knop kunnen alle afdelingen met elkaar worden verbonden en is het mogelijk om jezelf verstaanbaar te maken en op een snelle en efficiënte manier. Communicatie per afdeling behoort ook tot de mogelijkheden.

Inmiddels is de installatie in gebruik genomen en klinken de arbeidsvitaminen vrolijk door de 200 speakers bij KCS Schiphol. BB Systems heeft de installatie inclusief bekabeling en elektrotechnische werkzaamheden compleet opgeleverd.

Meer informatie?

Voor meer informatie over dit project kunt u contact met ons op nemen.

 

Bronvermelding / fotografie: kcs