Lutherse Kerk Groningen


BB Systems heeft de Evangelisch Lutherse kerk te Groningen voorzien van een compleet nieuwe audiovisuele installatie. De gehele installatie, inclusief bekabeling is volledig vervangen.

Project

Voor de geluidsweergave is gekozen voor zuilluidsprekers en een subwoofer van het merk Pan Acoustics. Voor de midden en hoge tonen hebben we gebruik gemaakt van vier stuks P08-PI zuilluidsprekers. Deze compacte en elegante zuilluidspreker heeft een zeer natuurlijke klankweergave en is leverbaar in elke gewenste RAL kleur. De lage tonen worden weergegeven door 2 stuks P SW-208 actieve subwoofers, een subtiele luidspreker die ons en de gebruiker heeft verrast met zijn krachtige prestaties!

Voor het afspelen van audio hebben we een Denon DN-300ZB geplaatst, een veelzijdige mediaplayer met CD, USB, Bluetooth en FM functionaliteit. Ook is er aan opname mogelijkheden gedacht, in de vorm van een Denon DN-300R MKII. Deze biedt de mogelijkheid om zowel USB als SD op te nemen. Door het toevoegen van diverse microfoons van het merk Clock Audio, is de installatie veelzijdig in gebruik. Er zijn diverse bedrade en draadloze microfoons meegeleverd evenals diverse aansluitpunten voor de bedrade microfoons. Voor een goede ontvangst is er een antenne distributie systeem geplaatst, hierdoor kan men de draadloze microfoons overal, zonder hinder te ondervinden gebruiken.

Shock-mount om bijgeluiden te voorkomen

In het Katheder is een speciale shock-mount geplaatst voor een zwanenhals microfoon. Dit voorkomt dat diverse trillingen op het katheder door worden gegeven naar de microfoon.
De gehele installatie wordt aangestuurd door een Ashly Pema4250 versterker en 8×8 digitale matrix in één. Deze versterker is voorzien van vier stuks 250 watt uitgangen en een high-end digitale matrix, waardoor zowel de alle ingangen als uitgangen perfect kunnen worden ingeregeld. Het geheel kan zeer eenvoudig worden bediend door de Ashly FR-16. Dit is een bedieningspaneel met zestien volumeschuiven, welke afzonderlijk van elkaar kunnen worden geprogrammeerd. Door middel van de ‘master’ schuif kan de gehele installatie makkelijk harder of zachter worden gezet. Na uitgebreid te meten, is er voor gekozen om het bestaande ringleidingsysteem intact te laten, gezien deze nog ruimschoots aan de eisen voldoet. Wel zijn er enige aanpassingen gedaan aan de ‘lus’ omdat deze enigszins ongunstig lag.

Voor de beeldweergave zijn er twee DU5671 projectoren van het merk Vivitek geplaatst. Deze krachtige projectoren met een lichtopbrengst van 6200 lumen voorzien het kerkgebouw van een perfecte beeldweergave. Deze projectoren zijn uitgerust met een zogenaamde ‘long throw’ lens. Hierdoor kunnen de beamers verder naar achteren worden gepositioneerd. Om de authentieke uitstraling van het pand te behouden is er voor gekozen om geen projectieschermen te plaatsen maar rechtstreeks op de muur te projecteren.

Kortom, de Evangelische Lutherse kerk is voorzien van een moderne, high-end audiovisuele installatie waar men de komende jaren nog veel plezier van zal hebben!

Over Lutherse Kerk Groningen

De Lutherse kerk dateert uit 1696. Het gebouw heeft de vorm van een schuilkerk zodat in de Haddingestraat niet meteen zichtbaar is dat het om een kerk gaat. Reden hiervan is dat in de tijd van de Republiek der Verenigde Nederlanden de Lutherse religie wel gedoogd maar niet officieel erkend werd. De kerk heeft een schitterend interieur met rijk versierd houtsnijwerk en sierlijke kroonluchters. Ook kent het gebouw de ongekende rijkdom van twee orgels. Een van Oeckelen orgel geschikt voor het meer romantische repertoire en een in 2017 in gebruik genomen reconstructie van het vroeger in de kerk aanwezige Arp Schnitger orgel. Dit orgel is zeer geschikt voor de uitvoering van barokmuziek. De kerk heeft een buitengewone akoestiek en biedt daarmee een goed podium voor muziekuitvoeringen.

Bron: www.elgg.nl

Meer informatie?

Bent u ook op zoek naar professionele audiovisuele installaties voor een kerk, klooster, moskee of ander religieus gebouw? Laat u adviseren door één van onze medewerkers, bereikbaar op 050 5491662 of neem contact met ons op via het contactformulier. Voor een vrijblijvende offerte klikt u hier.