Nicolaaskerk Kloosterburen

Enige tijd geleden hebben wij de Nicolaaskerk te Kloosterburen voorzien van een nieuwe audiovisuele installatie. Enkele belangrijke aandachtspunten vanuit de opdrachtgever waren hierbij een gemakkelijke verplaatsbare verlichtingsinstallatie en een eenvoudig bedienbare geluidsinstallatie.

Project

We hebben gekozen voor twee lichtbalken met 4RGBW spots per lichtbalk, elk afzonderlijk bedienbaar en in te regelen. De lichtbalken zijn geplaatst op een in hoogte verstelbaar lichtgewicht statief, waardoor de lichtbalken gemakkelijk te verplaatsen zijn. Bediening van de verlichting is mogelijk middels de bijgeleverde DMX mixer. Slimme kleureffecten, het aanpassen van vrije kanalen en eenvoudig individuele scènes en chases creëren zijn slechts enkele mogelijkheden.

De geluidsinstallatie in de Nicolaaskerk te Kloosterburen bestaat uit een viertal opbouwluidspreker en een subwoofer voor de weergave van zowel hoge als lage tonen. Het geheel wordt aangestuurd en geoptimaliseerd door een 2-kanaals 120W versterker en een WorkPro Mixer. De externe mediaplayer biedt afspeelmogelijkheden voor een tal van radiozenders, USB, Aux en ook bluetooth streaming is mogelijk. Door de positionering van de centrale apparatuur is er in de zaal een Aux-aansluiting gerealiseerd voor het afspelen van muziek middels een smartphone, tablet of laptop. Voor het gebruik van een bedrade microfoon, is er een XLR-aansluiting geplaatst. Alle apparatuur is netjes weggewerkt in een afsluitbare patchkast. Ook beschikt de patchkast over een afsluitbare lade, waar de geleverde draadloze microfoons kunnen worden opgeborgen.

Ook hebben we de centrale verlichting voor het middengedeelte en de spotverlichting voor de wanden gerealiseerd.

Reactie opdrachtgever;
“Ik kan alleen maar zeggen dat ik uiterst tevreden ben met jullie organisatie en zeker ook met de monteurs. Correct en netjes dat zijn 2 woorden die daarbij passen.”

Over Nicolaaskerk Kloosterburen

De Nicolaaskerk van Kloosterburen is een hervormd kerkgebouw in de Groningse gemeente Het Hogeland. De Nicolaaskerk bevindt zich op een verhoogd voormalig kerkhof. Nadat de middeleeuwse voorganger gesloopt was in 1815, werd de kerk herbouwd in 1843. De Nicolaaskerk is in 2014 ingrijpend gerenoveerd en gemoderniseerd. Sinds 2013 is de kerk in bezit van Stichting SintJan, onderdeel van Coöperatie Klooster&Buren. De Nicolaaskerk bezoeken?!

Meer informatie?

Heeft u vragen over deze installatie of bent u zelf op zoek naar een soortgelijke installatie? Neemt u dan gerust contact met ons op.