Onderwijsgroep Noord

Over Onderwijsgroep Noord

Onderwijsgroep Noord is een bestuurlijke samenwerking van Terra, Dollard College en rsg de Borgen. Drie afzonderlijke onderwijsorganisaties die elkaar hebben opgezocht vanuit de overtuiging dat ze samen sterker zijn dan apart. Onze docenten, onderwijsondersteuners en leidinggevenden doen hun uiterste best voor onze leerlingen en studenten. Omdat iedereen het allerbeste onderwijs verdient.

Project

Voor Onderwijsgroep Noord levert en installeert BB Systems voor de locaties Leek, Groningen, Emmen en Assen een professionele gebruiksvriendelijke oplossing voor videosamenwerking. De aangeboden Hybride video-oplossing van Konftel is de perfecte oplossing voor videosamenwerking en garandeert een optimale weergave van de beleving in het klaslokaal. De camera wordt dusdanig gepositioneerd, dat de leraar én een gedeelte van de klas in beeld wordt gebracht. De leerling, die vanuit huis de les volgt, heeft direct het gevoel toch ‘in de klas’ aanwezig te zijn.

Een combinatie van een 4K-camera, een luidsprekertelefoon met OmniSound®-audiokwaliteit en een hub brengt alles samen in één Konftel C20Ego (video kit), dus een enkele USB-kabel is alles wat u nodig heeft om de camera, de geluidseenheid en het scherm van de kamer aan te sluiten op uw laptop met Microsoft Teams.

Indrukwekkende videokwaliteit
Met de USB-vergadercamera kunt u er ook zeker van zijn dat alle deelnemers aan de les een duidelijk beeld krijgen van de leraar en de klasgenoten. WDR-technologie past zich automatisch aan om een goed beeld te krijgen bij verschillende lichtomstandigheden, zelfs bij extreme situaties zoals weinig licht, direct zonlicht en hoog contrast. De 4K-videoresolutie zorgt ook voor een geweldige digitale zoom. Zelfs met de maximale 8x zoom is de camera nog steeds perfect in staat om een gedetailleerd beeld te produceren. Kies dus de locatie die u wilt laten zien en laat de camera de rest doen.

Gebruiksvriendelijkheid
De hub zorgt voor de video-samenwerkingsoplossing en biedt een kabelaansluiting naar de conferentiecamera, speakerphone en het scherm. In de praktijk betekent dit dat dit apparaat BYOC – Bring Your Own Computer volledig ondersteunt, waarbij de gebruiker Microsoft Teams op elke laptop met een USB-poort in de klas veilig kan gebruiken.

Kristalhelder geluid met OmniSound
De aangeboden speakerphone is bekroond met het prestige Red Dot Design Award. De compacte vorm, het flexibele gebruik en de buitengewone geluidskwaliteit maakt dit product onderscheidend ten opzichte van de massa. Ondanks het formaat levert dit apparaat een kristalhelder geluid dankzij de unieke OmniSound®-audiotechnologie. In totaal zijn 53 leslokalen tijdens de zomervakantie voorzien van bovengenoemde audiovisuele oplossing om zo direct in te kunnen spelen op de huidige omstandigheden en bovendien voor de nabije toekomst verzekerd te zijn van een juiste interactie tussen leraar en leerling.

Meer informatie?

Bent u ook op zoek naar professionele videoconferentie oplossing en/ of een audiovisuele installaties? Onze experts staan voor u klaar! Wij adviseren u graag vrijblijvend over uw mogelijkheden.