Stadslab Groningen

Over stadslab Groningen

Op slechts 5 minuten fietsen van de Groninger binnenstad wacht een nieuwe wereld. Waar ooit de vrachtwagens af en aan reden, waar je suikerbieten zag zo ver je kon kijken, waar elke dag honderden Groningers werkten aan de beste suikerproducten. Daar is iets nieuws ontstaan. Een plek waar industrie, stad en natuur samenkomen. Waar oud en nieuw elkaar ontmoeten. Waar het borrelt en bruist.

Op het voormalig terrein van de Suikerunie in Groningen staat Stadslab Groningen. Stadslab Groningen is er voor evenementen, feesten en activiteiten van elk formaat. Van vrijgezellenfeest tot festival, van congres tot vergadering. Stadslab is er ook voor heerlijk eten en drinken: met onze regelmatig wisselende menukaart is je bezoek aan ons restaurant telkens weer een smakelijke verrassing. Én Stadslab is er voor ondernemers die willen werken in een inspirerende omgeving: bij ons huur je fijne vergaderruimtes en inspirerende flexplekken.

In het Stadslab gaan eten, drinken, ontspannen en werken een ijzersterke verbinding aan. Een verbinding die je inspireert om hard te werken of aanspoort om helemaal uit je dak te gaan. Die je prikkelt om nieuwe mensen te leren kennen, of met oude vrienden nieuwe herinneringen te maken. Wat je ook komt doen, hoe lang je hier ook blijft: het Stadslab geeft je nieuwe energie. En dát is wat wij chemie noemen. Stadslab Groningen heeft bovendien het grootste openluchtpodium van Nederland!

“Your energy is chemistry, dit is een project voor BB Systems! “

Project

BB Systems heeft turnkey alle technische installaties aangenomen en gerealiseerd. Het gehele pand inclusief alle kantoren is voorzien van LED verlichting. Een extra element die het geheel perfect maakt zijn de omgebouwde bestaande industriële armaturen. Deze armaturen hebben we om gebouwd naar dimbaar LED. De functionele basisverlichting is aangevuld met sfeer verlichting. Hierbij kunt u denken aan spots met diverse kleuren en ledstrips geïntegreerd in de bar. Deze ledstrips zijn volledig RGB aanstuurbaar.

De elektrotechnische installatie betreft een nieuwe schakel-verdeelinrichting en onderverdelers. Verder een elektrotechnische installatie met wandcontactdozen middels een slim installatieconcept van Legrand. Er is een hoogwaardig datanetwerk opgeleverd inclusief netwerk apparatuur en WiFi. Middels een straalverbinding is het pand voorzien van internet.

Het pand is voorzien van een brandmeldinstallatie en inbraakbeveiligingsinstallatie. Verder een intercomsysteem en een hoogwaardig binnen en buiten Full HD camerasysteem. Buiten is voorzien in LED floodlights zodat er rondom het pand ook licht is.

Reactie van Jurian Zijlstra (mede eigenaar Stadslab):
“De samenwerking met BB systems was zeer prettig. Van tevoren een plan van aanpak met elkaar gemaakt met bijbehorende begroting. Ze hebben het zeer snel, efficiënt en naar volle tevredenheid opgeleverd. En last but not least, ze zijn binnen de begroting gebleven. Overleg met de andere onderaannemers in het bouwproject ging in perfecte harmonie. We zijn zeer tevreden en gaan bij een nieuw bouwproject zeker weer met BB systems in zee! Bedankt.”

Meer informatie?

Voor meer informatie over dit project kunt u contact met ons opnemen.

 

Bronvermelding / fotografie: Stadslab Groningen en Ernstjan van Dam Fotografie