Stefanuskerk Westerbork

Stefanuskerk_Westerbork

Over Stefanuskerk Westerbork

‘’De Stefanuskerk is een gotische kerk in de Drentse plaats Westerbork. In 1206 wordt de capella de Burch genoemd die dan onder de kerk van Beilen valt. Later wordt deze kapel een zelfstandige parochiekerk. De kerk van Westerbork werd gebouwd in het begin van de 15e eeuw, als opvolger van een houten voorganger. De toren is al eerder gebouwd. Het onderste deel van de toren dateert uit de 13e eeuw. Later, in 1778, is het bovendeel van de toren gebouwd. De kerk werd gewijd aan de martelaar Stefanus, net als de moederkerk te Beilen. Na de overdracht van de kerk rond 1600 aan de protestanten raakte deze naam wat in de vergetelheid. Sinds 2007 draagt de kerk weer officieel de naam Stefanuskerk.

(Bron: PG Westerbork )

Project

Voor de hervormde Stefanuskerk te Westerbork heeft BB Systems gerealiseerd dat de kerkzaal op het gebied van spraak en geluid multifunctioneel kan worden ingezet.

Onze installateurs hebben voor de Stefanuskerk een gebruiksvriendelijk bedienpaneel gemonteerd. Daarnaast is er een installatie aangelegd, bestaande uit twee luidsprekersgroepen voor de kerkzaal. Deze Community luidsprekers kunnen worden opgedeeld in twee groepen en zijn uitstekend geschikt voor spraak. Verder bestaat de installatie uit twee mobiele monitor luidsprekers. Deze mobiele luidsprekers zijn bedoeld voor het koor, zodat het koor de predikant goed kan verstaan tijdens een dienst. Daarnaast kan de monitor bijvoorbeeld worden gebruikt tijdens een uitvoering van een muzikant. BB Systems heeft tevens draadloze Sennheiser microfoons geïnstalleerd voor kwalitatief goede spraak en muziek.

Het hart van de installatie is de Ashly NE24, waarin alle instellingen worden gerealiseerd. Het mooie van deze matrix is dat hij niet ontregeld kan worden. De matrix is namelijk voorzien van software die te beveiligen is met een wachtwoord. Als de zaal eventueel verhuurd wordt aan derden kunnen zij hierdoor niets ontregelen.

Tot slot heeft BB Systems het balkon uitgebreid met een luidspreker en ervoor gezorgd dat de bestaande ringleidingversterker aangesloten is.

Meer informatie?

Bent u ook op zoek naar professionele audiovisuele installaties? Onze experts staan voor u klaar, wij maken graag een vrijblijvende offerte! Wij zijn bereikbaar op 050 5491662 of neem contact met ons op via het contactformulier.