Veluws College Twello

Over Veluws College Twello

‘’Het Veluws College is een katholieke middelbare school voor vmbo, mavo, havo, atheneum en gymnasium. Het Veluws College heeft vier vestigingen: drie in Apeldoorn en één oecumenische vestiging in Twello. Het Veluws College Twello is een kleine school waar iedereen elkaar kent. De vestiging in Twello telde op 1 oktober 2016 336 leerlingen. De organisatie als geheel en de afzonderlijke scholen zijn lerende organisaties. Het Veluws College richt zich op de optimale ontplooiing van kinderen tot zelfstandige en verantwoordelijke burgers. Het hart van de onderwijsvisie is ‘het leren van elke leerling’. Met andere woorden: de ontwikkeling van het kind staat centraal.’’

(Bron: Veluws College Twello)

Project

Voor de aula in het nieuwe schoolgebouw van het Veluws College te Twello heeft BB Systems een volledige beeldinstallatie, geluidsinstallatie en verlichting gerealiseerd. Wij hebben in de aula een beamer met daarbij een projectiescherm van vier meter breed geïnstalleerd. Hiernaast hebben wij voor de beamer een elektrische beamerlift gemonteerd. Deze beamerlift zorgt er voor dat de beamer alleen bij gebruik uit het plafond komt. Hierdoor zal de mooie klok (zie afbeelding) op de wand niet uit het beeld verdwijnen. De complete installatie is gebruiksvriendelijk door middel van een Neets Echo besturing.

Voor de aula van de school heeft BB Systems een geluidsinstallatie geleverd en geïnstalleerd. Er is gekozen voor witte opbouwluidsprekers. De geluidsapparatuur is geplaatst in een rack, waardoor alles beschermd en veilig opgeborgen is. Voor de geluidsinstallatie zijn er daarnaast ook een aantal draadloze Sennheiser microfoons/headsets geleverd.

Betreft de verlichting heeft BB Systems acht COB RGBAW 50W spots geplaatst. Het mooie van deze installatie is dat er de mogelijkheid is tot rood, blauw, groen, amber en wit licht. Bovendien valt dit mooi te combineren met de andere vier geleverde LED COB CW/WW 50W spots die zorgen voor witte tinten. Op deze wijze kan het Veluws College Twello op vele manieren het licht in de aula afwisselen. De armaturen zijn aan twee trussen van twee meter gemonteerd die door middel van staalkabels vastzitten aan het plafond. De spots kunnen afzonderlijk van elkaar bediend worden door een digitale controller.

Meer informatie?

Bent u ook op zoek naar professionele audiovisuele installaties voor uw school? Bel BB Systems op 050 5491662 of neem contact met ons op via het contactformulier.