Woonzorgcentrum ’t Derkshoes Westerbork

Over Woonzorgcentrum ’t Derkshoes Westerbork

‘’Stichting Derkshoes zorg en dienstverlening (voormalig Stichting Huisvesting Ouderen Westerbork) is een moderne organisatie en biedt gecombineerde woon-, en welzijnsvoorzieningen en zorg aan senioren (55+) en thuiszorg aan alle leeftijden, met uitzondering van zuigelingen. De organisatie biedt een zodanige hulp en ondersteuning zodat de cliënten in staat worden gesteld zo lang mogelijk een optimale regie over het eigen leven te behouden, bij voorkeur in een zelfstandige leefomgeving. De gemeente Midden-Drenthe is het werkgebied van de organisatie, echter de dienstverlening is in eerste instantie gericht op Westerbork en de dorpen in de nabije omgeving.’’

(Bron: Woonzorgcentrum Derkshoes Westerbork)

Project

Voor het Woonzorgcentrum ’t Derkshoes Westerbork heeft BB Systems audiovisuele toepassingen gerealiseerd. De oude inbouwluidsprekers van ’t Derkshoes zijn vervangen door een nieuw type luidspreker, om zodoende de geluidskwaliteit en techniek te verbeteren. Naast de inbouwluidsprekers is de wandregelaar vervangen door een nieuwe gebruiksvriendelijke versie. Het mooie van deze wandregelaar is dat het mogelijk is om de microfoon met geluid te mixen met de videopresentatie.

Ringleiding
Om de weergave van een presentatie goed te kunnen verstaan heeft BB Systems twee compacte luidsprekers geplaatst aan de lage kant achter in de zaal. Ook is er in de zaal voor slechthorenden langs de rand van het plafond en in het lage gedeelte een lus aangebracht. Op deze wijze wordt er een goede dekking gegarandeerd en kunnen slechthorenden in de gehele ruimte plaats nemen. Tot slot is er op het gebied van audio een microfoon geleverd die zeer geschikt is voor spraakweergave.

Op het gebied van visueel is er een projectiescherm aan de wand gemonteerd en een beamer aan het plafond bevestigd. Door middel van een HDMI aansluiting kan er eenvoudig een laptop worden aangesloten. Ook het projectiescherm en de beamer worden bediend door een wandregelaar en zijn gekoppeld aan de nieuwe geluidsinstallatie.

Meer informatie?

Bent u ook op zoek naar professionele audiovisuele installaties voor de zorgsector? Bel BB Systems op 050 5491662 of neem contact met ons op via het contactformulier.

Wij zijn actief in Nederland, België, Luxemburg en Duitsland en adviseren u graag op locatie.