Rotterdam Short Sea Terminals

Over Rotterdam Short Sea Terminals

‘’Rotterdam Short Sea Terminals is de grootste dedicated op- en overslag terminal voor short sea schepen van Europa. Vanuit het hart van de Rotterdamse haven worden containers op efficiënte wijze verwerkt. Via schip, barge, trein of truck. Daarmee vervult RST een belangrijke hub-functie binnen West- en Zuid-Europa, Noord-Afrika en Scandinavië.’’

(Bron: https://rstshortsea.nl/nl/about-rst/)

Project

BB Systems heeft in opdracht van RST de boardroom voorzien van een nieuwe geluid- en beeldinstallatie. In de vergaderruimte is het doorzicht projectscherm vervangen door een vast beeldscherm. Vanuit RST bestond de wens om draadloos te kunnen vergaderen, vandaar dat er in de vergadertafel een vaste aansluiting voor de PC is geïnstalleerd. Middels kabelmanagement zijn kabels veilig weggewerkt en nauwelijks zichtbaar.

4K 98” inch
In de vergaderruimte is een ultragroot 4K beeldscherm van 98” inch opgehangen met 3840 x 2160 pixels, waardoor het beeld verfijnd en realistisch wordt weergegeven. Het scherm brengt veel scherpte en een hoge lichtopbrengst met zich mee. Het beeldscherm beschikt over drie HDMI ingangen en over een VGA ingang voor oudere laptops. Onze monteurs hebben het scherm met een vaste beugel gemonteerd aan de wand.

Videoconference
Om reistijd te verminderen is de vergaderruimte van RST voorzien van professionele videoconference apparatuur. In de ruimte is gebruik gemaakt van een Biamp Devio oplossing, het beeldscherm, camera en de luidsprekers worden door middel van de Biamp Devio via een enkele USB 3.0 kabel met de computer verbonden. Effectief vergaderen komt tot stand door gebruik van Skype for business, gebruiksvriendelijk, snel en eenvoudig.

Tijdens de videoconference is een uitstekende spraak verstaanbaarheid en het voorkomen van echo essentieel, daarom is er een externe Devio DTM-1 beam-forming microfoon geplaatst. Deze microfoon geeft een dekking van 360 graden en is voorzien van zowel de “acoustic echo cancellation” techonolgy (AEC) als noise reduction. Tevens zijn er in de ruimte 2 hangmicrofoons geplaatst, zodat er geen storende geluiden worden opgepakt tijdens videoconferentie.

Gebruiksvriendelijk en esthetisch 
Om de gehele installatie op een gebruiksvriendelijke manier te kunnen bedienen heeft BB Systems een touchscreen geleverd. Dit scherm is op de vergadertafel geplaatst, waardoor de bestaande digitenne eenvoudig bediend kan worden. Op deze vergadertafel is eveneens een cable cubby gemonteerd. Door middel van deze cable cubby kunnen presentaties op een snelle manier worden gegeven. In deze cubby zit ook een USB aansluiting voor het opladen van een smartphone, tablet en een vaste 230V oplossing. De kabels van de cable cubby zitten veilig en netjes opgeborgen, essentieel om een lange levensduur te waarborgen. Op de ethernetkabel kan tevens een verloopplug worden aangesloten voor een Thunderbolt aansluiting.

Draadloos presenteren
Om de PC of Mac draadloos te kunnen verbinden met de centrale beelddrager hebben wij een Barco CSE-200 Clickshare geleverd. De gebruikers pluggen de stekker van een USB-aangedreven apparaat in hun en PC of Mac en klikken op de knop om de inhoud van de laptop op het grote scherm te tonen. Met de Clickshare App of via Airplay kunnen gebruikers ook content delen vanaf hun mobiele telefoons of tablets.

Perfecte geluidsdekking
Tot slot zijn er vier Soundtube luidsprekers gemonteerd om ervoor te zorgen dat de dekking in de zaal goed is. Op deze manier wordt het geluid op de juiste manier weergeven en is de geluidsdruk in de ruimte gelijk. Op deze luidsprekers is een versterker aangesloten.

Meer informatie?

Bent u ook op zoek naar professionele audiovisuele installatie voor een vergaderruimte? Bel BB Systems op 050 5491662 of neem contact met ons op via het contactformulier.