TICA Aalsmeer BV

Tica weet BB Systems al jaren als installatie partner te waarderen. In 2015 resulteerde dit in een groot project aangaande het vervangen van een verlichtingsinstallatie, een intern communicatiesysteem, omroepinstallatie, narrowcasting en achtergrondmuziekinstallatie 20.000m2. Tot op heden verlenen we het service en onderhoud bij Tica en voorzien we hun van diverse installaties op vlak van IT, AV en Elektro.

Ter uitbreiding van de expeditie hebben we recent een mooi geluidsproject opgeleverd. Om de verstaanbaarheid in het warehouse/logistiek te verbeteren heeft er een uitbreiding op de bestaande omroep- en achtergrondmuziekinstallatie plaatsgevonden. Een gedeelte van het warehouse was door de aanbouw niet voorzien van dit systeem en is hiermee nu ook meegenomen. De zogenoemde gele hal heeft een aparte omroep zone, is voorzien van Bosch Hemi directionele speakers en een klasse D mengversterker. De actieve apparatuur is weggewerkt in een patchkast.

Voorgaand Project 

 • Philips verlichtingsinstallatie
  BB Systems heeft circa. 1100 verlichtingsarmaturen vervangen bij TICA in Uithoorn.
  Verlichting bepaalt vaak een groot gedeelte van het energieverbruik van bedrijven en instellingen (gemiddeld 20 tot 40% van het totaal).Meestal is er veel TL-verlichting. Daarbij wordt het energieverbruik veroorzaakt door de TL-buis én het voorschakelapparaat (bij conventionele TL ook wel starter genoemd). Er zijn zuinige alternatieven voor ‘ouderwetse’ (conventionele) TL.
  Voor TICA hebben we 1100 conventionele 2 x 58W verlichtingsarmaturen vervangen voor hoogfrequentie 2 x 35W armaturen. Hier hebben we gekozen om alle verlichtingsarmaturen te vernieuwen, maar hebben wel gebruik gemaakt van de bestaande lichtlijnen. Voor dit project hebben wij gebruik gemaakt van de merken Philips en Regiolux. Dit project is turn-key door BB Systems opgeleverd. Van het demonteren tot het afvoeren van tl-buizen en armaturen.
 • Omroepinstallatie en achtergrondmuziekinstallatie 20.000m2
  Voor Tica hebben wij de omroep- en de geluidsinstallatie voor achtergrondmuziek vervangen. Voor de luidsprekers is er gekozen voor een Penton projectieluidspreker. In een grote vide zijn er zes Soundtube pendelluidsprekers geïnstalleerd. Totaal zijn er circa. 210 luidsprekers geïnstalleerd. Het systeem is een meerzone omroep en achtergrondmuziekinstallatie zodat er in verschillende vertrekken de muziek, omroep en het volume bepaald kan worden. Ook hebben we een tijdgestuurde klok met reclamemodule geleverd en geïnstalleerd. Deze klok wordt gebruikt voor het tijdgestuurd afspelen van reclameboodschappen. Van de bekabeling tot het plaatsen van de luidsprekers heeft BB Systems dit project turn-key opgeleverd.
 • Kenwood intern communicatiesysteem
  Interne communicatie binnen bedrijven is erg belangrijk voor bepaalde processen en routing.
  Middels een door ons geleverd Kenwood communicatiesysteem met verschillende opties voor persoonlijke luister en spreeksystemen kan Tica communiceren binnen een oppervlakte van 20.000 m2.

Over Tica Aalsmeer

TICA is het Easy Shopping centrum met 185 verschillende fabrikanten en importeurs van home, gift en garden producten onder een dak. Bij TICA te Uithoorn vindt u 20.000 m2 trends & inspiratie.

Meer informatie?

BB Systems is een elektrotechnisch en audiovisuele totaalleverancier en installateur. Bent u ook op zoek naar een dergelijke installatie? Voor grote technische projecten is BB Systems een goede speler in diverse branches. U kunt voor meer informatie contact met ons opnemen of vraag direct een offerte aan.