Uitvaartvereniging Zuidlaren Aula de Walakker

Over Uitvaartvereniging Zuidlaren Aula de Walakker

“Begin 1912 nam een groep Zuidlaarders het initiatief om in de gemeente Zuidlaren een begrafenisvereniging op te richten. Zij stoorden zich aan de toestanden die destijds bij een begrafenis voorkwamen. Daarin wilden zij verbetering aanbrengen. Het werkgebied van de vereniging werd in 1989 uitgebreid door de fusie met de uitvaartvereniging De Laatste Eer te Noordlaren en in 1996 door een samengaan met de zustervereniging Annerveen. Sinds 1992 beschikt de vereniging over de fraai gelegen en goed geoutilleerde aula De Walakker aan de Annerweg te Zuidlaren.”

Begraafplaats de Walakker ligt aan de grote es ten zuiden van Zuidlaren, op het erf van een voormalige boerderij. Het oude huis en de stal doen dienst als aula. Aula de Walakker beschikt over 200 zitplaatsen en een ruime parkeergelegenheid, de aula is ook geschikt voor grotere uitvaarten.

Bron: uitvaartvereniging Zuidlaren

Project

In 2015 verzorgde BB Systems al een audiovisuele oplossing voor haar relatie Uitvaartvereniging de Walakker te Zuidlaren. Het kwam dan ook niet als een verrassing dat deze tevreden relatie na vijf jaren opnieuw bij BB Systems op de deur klopte. Het verzoek was een professionele upgrade van de huidige door BB Systems geïnstalleerde installaties zodat deze weer voldoen aan de laatste ontwikkelingen. Enkele wensen betreffende de aanpassingen zijn een gebruiksvriendelijke bediening en de mogelijkheid om beelden van een dienst live weer te geven in de kleine zaal.

Met gebruik van de huidige Ashly versterker en bijbehorende Ashly FR8 bedieningspaneel is de configuratie als volgt uitgebreid: de huidige mediaspeler is een-op-een vervangen voor een Denon DN-500CB mediaspeler, uitgerust met een cd-speler maar ook met de opties Bluetooth, USB en Aux als muziekbron. Als aanvulling op de mediaspeler is er gekozen voor een Denon DN-300RMKII audio recorder. Dit apparaat biedt de mogelijk om op een USB-stick of op een SD-kaart of op beide tegelijk een opname te maken. Ook werd er een nieuwe Contacta HLD9 ringleidingversterker geïnstalleerd die ervoor zorgt dat er een krachtig signaal wordt doorgegeven voor slechthorenden. De centrale apparatuur is geplaatst in een T-racks patchkast welke is voorzien van een afsluitbare, rookglazen deur inclusief benodigde koeling.

Als beamerinstallatie viel de keuze op een bedrijfszekere Vivitek DH3331 Full HD beamer in combinatie met een strak Optoma DE-9106EGA projectiescherm. De aansturing van dit geheel gebeurt middels een Neets EcHo bedieningspaneel.

Als camera installatie is een Avonic CM40 PTZ camera geïnstalleerd, die wordt bediend middels een Avonic CM-CON100 PTZ controller. Deze beelden, inclusief geluid, worden opgenomen op een USB stick en/of een SD kaart door middel van de Avonic REC200 recorder/encoder. Hiervoor zijn in de kleine zaal twee HDMI aansluitingen gerealiseerd. Weergave van de beelden vindt plaats op een Iiyama 22 inch beeldscherm, zodat men real-time kan bekijken wat de camera op dat moment registreert. Om vanuit de regiekamer een goed overzichtsbeeld van de ruimte te krijgen is aan de zijkant een AXIS M3045-WV camera geplaatst.

Tenslotte zijn er in de koffiezaal twee LG 55UT640S, 55 inch LED monitors met zwenkbare TV beugels geplaatst om op die manier in deze ruimte bij grotere diensten via de bovengenoemde camerasystemen de dienst te kunnen volgen. Uiteraard vond er na installatie door BB Systems nog een heldere uitleg plaats over de werking en mogelijkheden van de diverse installaties.

Meer informatie?

Bent u ook op zoek naar professionele audiovisuele installaties voor de uitvaart branche? Bel BB Systems op 050 5491662 of neem contact met ons op via het contactformulier.

Wij zijn actief in Nederland, België, Luxemburg en Duitsland en adviseren u graag op locatie.

Voor een vrijblijvende offerte klikt u hier.