Verbond van Verzekeraars Den Haag

Over Verbond van Verzekeraars

Het Verbond van Verzekeraars is een belangenvereniging van particuliere verzekeraars in Nederland. De leden van het Verbond vertegenwoordigen samen meer dan 95 procent van de verzekeringsmarkt. Het Verbond treedt namens de aangesloten verzekeraars op als gesprekspartner voor de politiek, media en andere relevante partijen over onderwerpen die verzekeraars raken.

Project – insuranceLAB

Innoveren is belangrijk, maar in de praktijk gaat de waan van de dag vaak voor de lange termijn. Jammer, vindt het Verbond, want innoveren is de enige route om de verzekeringsbranche in de toekomst te versterken. Om verzekeraars daarbij te ondersteunen, heeft het Verbond het insuranceLAB opgezet. Het lab omvat een inhoudelijk programma, maar is ook een fysieke high tech ruimte, die u bijvoorbeeld kunt gebruiken voor trendverkenningen, scenarioworkshops of andere strategische vergaderingen.

BB Systems heeft voor het Verbond van Verzekeraars een insuranceLAB ( experience center/ innovatielab ) mogen inrichten. De mogelijkheden van het lab zijn enorm. Licht, beeld en geluid versterken een creatief denkproces en met touchscreens kunnen deelnemers op een unieke manier brainstormen. Het lab is, kortom, een inspirerende ruimte met de juiste faciliteiten.

BB Systems heeft alle hoogwaardige audiovisuele middelen en verlichting turnkey opgeleverd. Hierbij kunt u denken aan de geluidsinstallatie, led verlichting, besturingen, touchscreens, narrowcasting, video content en aanverwante onderdelen. Hierbij is BB Systems totaalleverancier geweest.

Aan het insuranceLAB zijn vijf innovatiepartners verbonden, die verzekeraars met hun kennis en ervaring willen ondersteunen: het ministerie van Economische Zaken, Microsoft, TNO, Gfk en KPMG. Het insuranceLAB is in juni 2015 officieel geopend door Minister Kamp van Economische Zaken.

Reactie van de opdrachtgever;

“BB Systems heeft voor ons het insuranceLAB gemaakt. Wij hadden daarbij allerlei wensen, die niet erg standaard waren. BB Systems heeft die wensen altijd goed begrepen en daar praktische oplossingen bij bedacht. Ook voor onze gewijzigde inzichten werden snel oplossingen gevonden. De samenwerking is altijd prettig verlopen en de communicatie was goed. Het resultaat is een bijzondere ruimte waarin beeld, geluid en licht onze activiteiten ondersteunen.”

Minister Kamp van Economische Zaken tijdens de opening; “Dit insuranceLAB is het mooiste lab dat ik tot nu toe gezien heb!”

Meer informatie

Voor meer informatie over dit project kunt u contact met ons opnemen.

 

Bronvermelding / fotografie:  Verbond van Verzekeraars en Erik Jansen Fotografie