Subsidie LED Verlichting

Banner Led subsidie 2021

Investeert u als bedrijf in energiezuinige technieken en duurzame energie?

Maak dan gebruik van de regeling Energie-investeringsaftrek (EIA). Met de Energie-Investeringsaftrek (EIA) kunt u een interessant belastingvoordeel krijgen als u investeert in duurzame en/of energiezuinige technologie en CO2-reductie in een proces. Voor uw investering kunt u dan tot 45% van de investeringskosten aftrekken van de fiscale winst, waardoor u minder winstbelasting betaalt.

Voor 2021 is er een budget van € 149 miljoen gereserveerd. De regeling levert u gemiddeld 11% voordeel op. Doet u de investering als eenmanszaak, VOF of maatschap, dan kunt u de EIA verrekenen met uw inkomstenbelasting. Het voordeel bedraagt dan doorgaans zo’n 22%. Naast de EIA heeft u bovendien ook de gebruikelijke afschrijving voor uw energie-investeringen en een aanzienlijk lagere energierekening. U kunt deze EIA-subsidie het hele jaar door aanvragen, maar houdt u er wel rekening mee dat u binnen 3 maanden na het geven van de opdracht de aanvraag hebt ingediend. Zo voorkomt u dat de aanvraag alsnog wordt afgewezen.

Hoe kunt u gebruik maken van de subsidie?

Onderdeel van de subsidie LED Verlichting is de energielijst, voorafgaand kunt u eenvoudig controleren of uw investering in deze lijst staat. U kunt deze raadplegen online.

LED-verlichtingssysteem

Bestemd voor: verlichting in of bij bedrijfsgebouwen, en bestaande uit: LED-verlichtingsarmaturen met een geïntegreerde, niet uitwisselbare LED-lichtbron, die voldoen aan de levensduurcriteria L₉₀B₅₀ of hoger.

De opgegeven criteria gelden bij 50.000 uur en tq=25 °C en dienen gemeten te zijn conform LM-80 protocol, TM21 en NEN-EN-IEC 62722-2-1:2016 of gelijkwaardige normen/protocollen. Metingen op grond van LM-80-08, TM21 en NEN-EN-IEC 62722-2-1:2016 of gelijkwaardige protocollen, dienen verricht te worden door geaccrediteerde instellingen, waarbij elektrische- en fotometrische metingen specifiek in de accreditatie-scope van betreffende instelling dienen te zijn opgenomen.

Het maximum investeringsbedrag dat voor EIA in aanmerking komt bedraagt € 1.000 per armatuur( ≥L₉₀). Uitwisselbare LED-lichtbronnen, zoals LED-buizen, zijn uitgesloten voor Energie-investeringsaftrek.

Toelichting:
Armaturen ( ≥L₉₀) voorzien van geïntegreerde daglicht- en/of bewegingssensor dienen onder code 210506 gemeld te worden. Geïntegreerde daglicht- en/of bewegingssensoren in een armatuur <L₉₀ kunnen in aanmerking komen onder code 210502. De kosten van deze sensoren moeten wel per stuk gespecificeerd kunnen worden. Podium- of theaterbelichting dient onder code 210508 gemeld te worden.

LED belichtingssysteem
Bestemd voor: podium- of theaterbelichting, en bestaande uit: spot- en/of floodlight armaturen, (DMX) driver. De Power Factor van het belichtingssysteem moet ten minste 0,90 bedragen.

Toelichting:
Alleen de spot- en/of floodlightarmaturen en driver komen in aanmerking. LED-schermen of LED-displays komen niet in aanmerking.

U wilt uw gebouw toch ook voor 2025 duurzaam en toekomstbestendig?

Wilt u weten wat wij voor u kunnen betekenen op het gebied van LED verlichting? Neem dan vandaag nog contact met ons op voor meer informatie of vraag direct een offerte aan.

Bron: RVO