VvE Escamp Den Haag – Renovatie middels duurzame verlichting

BB Systems heeft in april de galerij-, trappenhuizen en boxgangen voorzien van in totaal 173 nieuwe armaturen met LED-verlichting. De huidige verlichting werd al sinds de bouw in 1965 gebruikt en begon steeds meer kuren te krijgen. Daarnaast waren de armaturen inmiddels behoorlijk verkleurd en vervuild. Tijd dus voor nieuwe armaturen! Door de overstap te maken naar energiezuinige LED verlichting, wordt er aanzienlijk op stroomverbruik bespaard en hierdoor verdient de investering zichzelf weer terug.

De aanpassing van de verlichting past volledig in de duurzaamheidsstrategie voor gebouwen. De nieuwe armaturen hebben hetzelfde formaat, waardoor vervanging snel en efficiënt kon worden uitgevoerd. Het ziet er, mede door de heldere verlichting, weer fris uit. Teneinde nog meer energie te besparen, zijn alle gangen van de bergingen voorzien van bewegingssensoren. Hierdoor staat de verlichting niet meer continue aan, maar wordt het licht alleen ingeschakeld zodra er iemand in de ruimte aanwezig is.

Reactie van de opdrachtgever;
“We zijn heel blij met het resultaat en ook de samenwerking met BB Systems is goed en efficiënt verlopen. De bewoners moesten enigszins wennen aan het iets fellere licht, maar dat ging vrij snel. Tevens is men zéér te spreken over het niet onnodig, continue branden van de verlichting.”

Over VvE Escamp
Gebouw Escamp is een flatgebouw aan de Leyweg in Den Haag en bestaat uit 120 appartementen, waarvan 96 met 4-kamers en 24 met 3-kamers. Het gebouw dateert uit 1965. De VvE draagt zorg voor het algemene onderhoud aan zowel het gebouw alsmede de terreinen. Zo zijn de bewoners verzekerd van een veilige- en leefbare woonomgeving.

Meer informatie?

BB Systems heeft tal van verlichtingsprojecten ook in combinatie met beeld en geluid gerealiseerd, wij adviseren u graag over de mogelijkheden, ook op het gebied van audiovisuele installaties. Benieuwd naar onze lichtoplossing? Neem vandaag nog contact met ons op om verder te laten informeren over uw mogelijkheden.