ISE 2019 – Deel 1

Een week vol belevenissen, technische hoogstandjes, een blik in de toekomst en een verademing voor het oog. Onze hartjes gingen afgelopen week weer sneller kloppen, we trappen de week af met het Bose Global Product Presentation event. In het PSV stadium in Eindhoven zijn we getuigen van de officiële release van de Bose Arenamatch speaker.

De professionele ArenaMatch-luidsprekers van Bose bieden beproefde DeltaQ-geluidskwaliteit en flexibiliteit voor buiteninstallaties: sportstadions, arena’s, openluchtentertainmentcentra en meer. Gebouwd voor zone-fill dekking of hoge-SPL voorgrondmuziek, Bose ArenaMatch Utility-luidsprekers hebben een vergelijkbare toonbalans voor ArenaMatch-arraymodules, maar in compacte ontwerpen. Beide hebben een weerclassificatie van IP55, waardoor het eenvoudig is om duurzame en betrouwbare luidsprekerarrays voor buiten te creëren die elke luisteraar een consistent, verstaanbaar geluid geven.

Na een krachtige presentatie en genodigden vanuit de hele wereld werd het tijd om naar het jaarlijks terugkerende event te gaan, de ISE2019! Ook dit jaar zijn we positief verrast en hebben we enkele van onze relaties een kijkje gegeven in de audiovisuele wereld en de mogelijke toepassingen binnen hun branche.

De stand van Sennheiser was net als de voorgaande jaren weer druk bezocht. Veel aandacht ging hierbij uit naar de nieuwe TeamConnect Ceiling 2 plafondmicrofoon. Deze plafondmicrofoon kan uitstekend worden ingezet bij conference-calls. Dit komt door toedoen van de ‘adaptive beamforming’. Door deze technologie focussen de microfoons zich automatisch op diegene die aan het woord is. Tijdens de meeting kunnen deelnemers volledig vrij rondlopen, aan tafel gaan zitten, of presentaties geven.

sennheiser teamconnect ceiling 2

De Logitech stand trok met name de aandacht door de nieuwe Rally camera. Op de stand was in één oogopslag duidelijk dat het om een kwalitatief hoogstaand product gaat. Door middel van een kwalitatieve PTZ USB en ultra HD beeldkwaliteit met een kijkhoek van 90 graden en een 15x optische zoom trekt deze camera de aandacht. Het bijzondere van deze camera is dat de camera automatisch inzoomt op de deelnemers en daarnaast de beeld oriëntatie automatisch corrigeert. Dit wordt mogelijk gemaakt door de RightSense functie. Bovendien zorgt de RightLight voor de optimale lichtbalans en heeft de compacte camera een heel strak design.

Logitech presenteert de Tap als de conference room oplossing in combinatie met Google Hangouts Meet, Microsoft Teams en Zoom room, maar functioneert ook met alle andere bekende conference applicaties. De Tap is in combinatie met de Logitech Meet Up – en Rally producten een mooie oplossing voor elk formaat conference ruimte.

Op de stand van het Deense Neets viel natuurlijk allereerst de grote afvalbak op met afstandsbedieningen. Daarnaast sprong er nog iets anders in het oog, namelijk de Neets Controller Uniform.
Met behulp van deze controller kan de gebruiker de AV-apparatuur vanaf één centrale plek besturen. De controller heeft acht buttons die zelf ingedeeld kunnen worden. Iedere knop kan gecreëerd worden met E-ink, door middel van een digitaal label. Het mooie van dit paneel is dat het werkt met een groot aantal apparaten, ongeacht merk en gebruikte technologie.

Dante wordt door meer AV-fabrikanten geadopteerd dan welke andere netwerktechnologie dan ook, waardoor u de keuze heeft om honderden van de met Dante uitgeruste producten van ’s werelds toonaangevende fabrikanten te installeren. Alle ‘Dante-compatible’ producten werken samen, zodat u apparaten van meerdere fabrikanten in één netwerk kunt combineren. Maar wat is Dante?

Op de onlangs gehouden ISE heeft onze collega René met veel interesse kennis gemaakt met de communicatie van deze humanoid robot. Deze robot benadert steeds meer de levensechte benadering. De Pepper Robot is de sociale service humanoid robot van Softbank. Softbank is van dezelfde makers als de wereldberoemde NAO. Deze Pepper Robot is speciaal ontworpen voor sociale interactie. Pepper Robot zal naar verwachting een belangrijke rol gaan spelen bij hospitality, activering en fun. Maak ook kennis met Pepper!

Wordt vervolgd…

In deel 2 gaan we nog veel meer highlights delen. Nu alvast meer weten? Neem gerust contact met ons op.