Design and Build

design and build

Design and Build is een opleveringsysteem die binnen de bouwsector gebruikt wordt bij het realiseren van projecten. Binnen deze methode is één partij verantwoordelijk voor zowel het ontwerpen als het bouwen van het vastgoed. Deze manier van werken heeft interessante voordelen voor u als opdrachtgever. Op vlak van Design and Build werken wij samen met Style26 in een Business apart together (B.A.T.) model, zodat wij voor iedere interieurvraag een passende oplossing kunnen bieden. Van eerste ontwerp tot de laatste wandcontactdoos. Van zorginstelling tot kantoor, van school tot hotel. 

Wanneer kiezen voor Design and Build? 

Bij een Design and Build project ontstaat een integrale samenwerking tussen bouw en techniek, waardoor het ontwerp en de uitvoering samen komen. Vloeren, schilderwerk, afbouw, techniek, projectinrichting alles komt integraal samen. Voor de opdrachtgever selecteren wij een passende architect die we per project toevoegen aan ons Design and Build team. Heeft u reeds een architect dan voegen we deze graag toe aan ons team. Samen met de architect en onze projectmanagers werken we aan het beste ontwerp om vervolgens het project succesvol te realiseren.  Style26 en haar partners dragen daarbij risico’s en zijn eindverantwoordelijk om het project succesvol te realiseren.

Risico’s en kostenbeheersing 

Bij traditionele bouwprojecten kunnen verschillende partijen aangenomen worden voor afzonderlijke onderdelen van totale projecten. Eerst besteden ze het ontwerp aan bij een architect of ontwerper en de bouw bij een bouwkundig aannemer. Deze aannemer zal ook diverse onderdelen uitbesteden, met als gevolg dat er bij bepaalde projecten meer dan vijftig bedrijven rekenen aan één project. Daarna moeten de beste inschrijvingen met elkaar samenwerken en voorkomen dat het project niet goed loopt of het budget overschrijdt. Ook moeten planningen van individuele partijen in elkaar overvloeien. Het traditionele proces van het aanbesteden en onderaannemers kost veel tijd en is inefficiënt. Daarnaast is er sprake van een verhoging van de kosten door opslag in de keten.  

Met ons Design and Build model ligt de verantwoordelijkheid bij de aannemer van het project, in ons team is dat Style26 (hoofd aanspreekpunt). Hierdoor wordt het risico van de opdrachtgever minimaal, het project wordt door één partij gerealiseerd en deze is geheel aansprakelijk. U maakt gebruik van de vloeiende samenwerking tussen onze bedrijven. Als opdrachtgever heeft u geen conflicten of gaten in de planning meer.  

In sommige situaties staan wij al vanaf de start naast onze opdrachtgevers, bijvoorbeeld bij het aankopen of huren van vastgoed. Betere kostenbeheersing, kwaliteit voor uw investering en tal van andere extra voordelen maakt deze methode succesvol voor alle partijen. Opdrachtgevers zoals: Payt, Olympia, NDC Media, KLM Flight Academy, Loavies, Accare, Wierden en Borgen gingen u al voor. 

Bent u nieuwsgierig naar ons bouwteam op basis van Design and Build? 

Wij maken graag een afspraak in een prachtige circulaire omgeving waar we goed kunnen laten zien wie we zijn en wat we kunnen. De afgelopen jaren hebben we meer dan honderd projecten gerealiseerd op basis van Design and Build en ons B.A.T. model. Neem contact met ons op voor meer informatie of een vrijblijvende afspraak.  

24 uur per dag, 7 dagen per week
Onze technische dienst staat altijd voor onze klanten klaar
Service en onderhoud

Wij werken o.a. voor