Domotica

Domotica

Het woord domotica is een samenvoeging van de Latijnse term ‘domus’ (huis ) en informatica. Domotica ook wel huisautomatisering genoemd, koppelt techniek in een woning of gebouw om taken te automatiseren.  

Domotica vs Automatisering 

Bij domotica gaat het al snel over merken schakelmateriaal en KNX. KNX is een standaard die beschrijft hoe producten in de automatisering van woningen en gebouwen met elkaar communiceren. Dit communicatieprotocol wordt toegepast in domotica maar ook gebouwautomatisering. Naast de standaard KNX zijn er ook diverse andere pakketten op de markt verkrijgbaar.

Belangrijk bij domotica is de beheeromgeving en de wijze van communicatie met hardware, verlichting is vaak het belangrijkste onderdeel. Met ons portfolio op vlak van automatisering van kantooromgevingen, woningen, en andere toepassingen gaan we veel verder. Smart Buildings of Smart Homes die bijna alles kunnen aansturen: klimaat, verlichting, zonwering, audio, airco, inbraak en brandbeveiliging zijn slechts enkele voorbeelden. Wij kunnen u van dienst zijn in het advies, levering en installatie van flexibele, volwaardige systemen voor automatisering.  

Automatiseren is het nieuwe domotica  

Particulieren en bedrijven pakken steeds vaker uit met domotica. In woningen en kantoren wil men graag alles bedienen met knopjes en een app.  Door de focus minder op knoppen of smartphones te leggen en meer op automatisering ontstaat er nog meer tijd en gemak.  Met onze techniek zijn wij in staat om handelingen te automatiseren.  Een voorbeeld zou kunnen zijn: aan het einde van de werkdag stapt u uw woning binnen, het licht gaat aan en de muziek begint te spelen. Uiteraard automatisch en geheel naar uw wens af te stemmen. De weinige drukknoppen in uw woning zal u nog amper gebruiken. Tenzij u handmatig wilt ingrijpen is het mogelijk e.e.a. met knoppen te bedienen.  

Wij automatiseren; 

  • Verlichting     
  • Zonwering      
  • Alarm      
  • Multimedia      
  • Energie      
  • Temperatuur & klimaat
  • En meer… 

 Meer informatie?  

Wilt u weten wat wij voor u kunnen betekenen op het gebied van domotica vraagstukken? Neem dan vandaag nog contact met ons op voor meer informatie of vraag direct een offerte aan.  

 

24 uur per dag, 7 dagen per week
Onze technische dienst staat altijd voor onze klanten klaar
Service en onderhoud

Wij werken o.a. voor