Glasvezeltechniek

glasvezeltechniek

Naast zogenoemde data kopernetwerken verzorgt BB Systems ook de levering en installatie van glasvezelnetwerken. Glasvezeltechniek, met de snelheid van het licht kunnen wij data transporteren via glasvezelkabels.

Wat is glasvezel?

Telefonie en kabeltelevisie werken vaak via een koperen draad. Er wordt via stroom data verzonden via koperen bedrading. Bij glasvezel werkt dit totaal anders. Bij de glasvezelkabels wordt de data verzonden door middel van fijne kabeltjes. Deze kabeltjes zijn haardunne vezels van glas waar geen stroom, maar laserlicht doorheen wordt gestuurd. De data verplaatst zich hierdoor met de snelheid van het licht. Het licht schakelt aan en uit, waar vervolgens diverse patronen uit voortvloeien. Deze patronen worden vervolgens omgezet naar bruikbare data. Glasvezeltechniek zorgt voor een hoge snelheid van de dataoverdracht. Eigenlijk lijkt het wel een soort van morsecode.

Hoe werkt glasvezel?

Glasvezel is erg populair aan het worden en dit neemt alleen maar toe. Het zorgt voor snel internet/ netwerk. Het is op veel plaatsen in Nederland al beschikbaar in de vorm van zogenoemd internet en televisie. Zakelijk kent glasvezel ook tal van andere toepassingen dan standaard particulier en zakelijk internet. Hierbij kunt u denken aan toepassingen zoals beeld en geluid over een glasvezel. Wij werken o.a. met Legrand en Nexans op basis van OM4 glasvezeltechniek.

Onze toepassingen:

• Glasvezel backbone voor netwerken (zakelijk)
• Beeld Full HD, 4k en 8k resolutie over glasvezel
• Actieve apparatuur zoals switches en extenders voor glasvezeltechniek
• Data / audio / video over lange afstanden
• Koppelen van gebouwen

Voor bedrijven en instellingen kunnen wij diverse oplossingen turnkey ontwerpen, leveren en installeren, indien gewenst met graafwerkzaamheden. Naast de uitvoerende techniek hebben wij ook partners die specifieke verbindingen en/of aanvullende IT dienstverlening kunnen leveren. Ook E-installateurs kunnen wij versterken op vlak van glasvezeltechniek.

Onder andere hebben wij de onderstaande projecten met glasvezeltechniek uitgevoerd:

  • Veiligheidsregio Groningen
  • Orange Blue Terminals Eemshaven
  • Holland Trading Group
  • TKP Pensioen

Meer informatie?

Wij helpen u graag met glasvezeltechniek voor uw zakelijke toepassing. Voor meer informatie kunt u contact met ons opnemen door middel van het contactformulier of te bellen naar 050 5491662.

24 uur per dag, 7 dagen per week
Onze technische dienst staat altijd voor onze klanten klaar
Service en onderhoud

Wij werken o.a. voor