Ontruimingsinstallatie

ontruimingsinstallatie

In ruimten waar gesproken woord ontruiming vereist is kan BB Systems een ontruimingsinstallatie ontwerpen, leveren en installeren. Wij kunnen dit systeem leveren en installeren conform de hedendaagse wet- en regelgeving. Het systeem kunnen wij combineren met omroep en achtergrondmuziek. U hoeft dan maar één systeem aan te schaffen, deze is dan geschikt voor meerdere doeleinden zonder dat we concessies doen aan de geluidskwaliteit.

Toepassing ontruimingsinstallatie

In ruimtes waar veel mensen aanwezig zijn is het noodzakelijk te zorgen voor een adequaat geluidssysteem / ontruiming dat geactiveerd door de brandmeldcentrale in noodsituaties een geleide en gecontroleerde evacuatie van het gebouw verzekerd.

Grote gebouwen dienen vaak te worden voorzien van een klasse A ontruiming op basis van gesproken woord. Een klasse A ontruimingsinstallatie is bedoeld als een hulpmiddel bij ontruiming van een gebouw en hoort in het brandbeveiligingsplan. De eerste prioriteit bij een alarmsituatie is iedereen in veiligheid brengen, snel en zonder paniek. Een bedrijfszekere ontruimingsinstallatie is hierbij onmisbaar. Naast het doel van ontruiming kan de installatie gebruikt worden voor bijvoorbeeld omroepen, achtergrondmuziek en lestijdensignalering. Hierbij is de ontruimingsinstallatie dan ook multifunctioneel en dagelijks inzetbaar.

Europese en internationale veiligheidsnormen

BB Systems kan door onze jarenlange ervaring op het gebied van audio installaties multifunctioneel ontwerpen. Van achtergrondmuziek over de ontruimingsluidsprekers tot een koppeling met een ringleidingsysteem. Onze ontruimingssystemen voldoen aan Europese en internationale veiligheidsnormen.

Nieuw IP audio ontruimingsinstallatie

BB Systems heeft tevens de expertise voor een omroepinstallatie en ontruimingssysteem op basis van IP-verbindingen met uitgebreide functionaliteiten. Met een IP ontruimingsinstallatie zijn alle componenten van het systeem in een netwerk verbonden. Dat betekent maximale flexibiliteit en schaalbaarheid voor één of meerdere gebouwen. Deze IP-systemen ondersteunen o.a. Dante audionetwerken, het AES67- en AES70 protocol.

Service en onderhoud ontruimingsinstallatie

Op het gebied van service en onderhoud voor uw ontruimingsinstallatie kunnen wij het contract optimaal afstemmen op uw toepassing. Zo hebben wij een 24/7 technische dienst die landelijk service en onderhoud op locatie kan verlenen. Van het ontwerp tot volledige installatie inclusief functiebehoud bekabeling kunnen wij u van dienst zijn. Ook werken wij voor diverse installateurs als onderaannemer in een elektrotechnisch project, benieuwd naar onze projecten?

Meer informatie?

Wilt u weten wat wij voor u kunnen betekenen op het gebied van ontruiming en geluidsinstallaties? Neem dan vrijblijvend contact met ons op.

Recente Geluid projecten

Nieuwsgierig geworden? Neem contact op:

24 uur per dag, 7 dagen per week
Onze technische dienst staat altijd voor onze klanten klaar
Service en onderhoud

Wij werken o.a. voor