Ringleiding

ringleiding

Een ringleiding zorgt ervoor dat slechthorenden met een hoortoestel het geluid van televisie, radio of het geluid in bijvoorbeeld een concertzaal of kerkgebouw goed kunnen beluisteren.

Hoe werkt een ringleiding?

Het geluidssignaal wordt aangesloten op een versterker. Deze versterker zendt het geluidssignaal door een draad (de ring) die in lussen langs plint of plafond is aangelegd. Slechthorenden kunnen hun hoortoestel op de ‘T’-stand zetten. Door middel van inductie ontvangt het hoortoestel het signaal uit de ringleiding. Elke individuele luisteraar met een hoortoestel of ontvanger kan draadloos gebruikmaken van deze ringleiding.

De afgelopen jaren zijn de achter-het-oor(AHO) en in-het-oor(IHO) gehoorapparaten steeds kleiner geworden, de zogenoemde ‘T’-stand optie is niet altijd meer in het hoortoestel zelf beschikbaar.
Hier is extra ruimte voor nodig. In plaats daarvan wordt het luistergedeelte steeds vaker ingebouwd in de streamer, een component dat functioneert als een afstandsbediening dat tegelijkertijd ook in staat is om geluiden van bijvoorbeeld een mobiele telefoon of huistelefoon draadloos naar een hoortoestel te sturen. Doordat in veel streamers de ‘T’-stand is ingebouwd is dit ondervangen. Indien uw hoortoestel over een ‘T’-stand beschikt, kan het zijn dat dit softwarematig geactiveerd dient te worden door een audicien.

Waar kan ik ringleiding toepassen?

Het systeem wordt het meeste toegepast in openbare gebouwen, kerkgebouwen en concertzalen, maar het wordt ook in lawaaierige omgevingen gebruikt om rondleidingen te kunnen geven waarbij de rondleider spreekt en de ander luistert. Daarnaast kan het ook in klassikale omgevingen toegepast worden.

BB Systems is landelijk actief in hoogwaardige ringleidingsystemen. Wij leveren en installeren op projectbasis zowel voor eindgebruikers (uitsluitend bedrijven en instellingen) als installateurs professionele oplossingen voor een ringleiding.

Ontwerp & Realisatie Ringleiding

Of het nu gaat om één of meerdere ruimten in een gebouw, hiervoor kunnen wij de juiste ontwerpen maken en het project volledig inclusief bekabeling realiseren.
Het ontwerpen en realiseren van een ringleiding zien wij als een serieuze taak om ervoor te zorgen dat de slechthorenden hier echt wat aan hebben. Hierbij besteden wij veel tijd aan het ontwerp en het inregelen op locatie om conform de norm alles keurig in te regelen. Ook kunnen wij een ontwerp maken t.b.v. adviseurs, zodat deze gebruikt kunnen worden in een bestek voor een aanbesteding.

Volledig Ontzorgen

BB Systems ontzorgt u voor ringleidingsystemen:
• Leverancier
• Installateur
• Ontwerp / engineering
• Advies aan adviseurs inclusief het aanleveren van juiste bestekteksten en tekenwerk.
• Inbedrijfstellen inclusief meetrapport conform de norm. ( t.b.v. certificering door de Nederlandse Vereniging Voor Slechthorenden ook wel genoemd NVVS )

Voor installateurs kunnen wij als onderaannemer ringleidingsystemen adviseren, leveren en installeren.

Losse levering of een totaaloplossing

BB Systems is al jarenlang specialist in ringleidingsystemen en heeft tal van projecten gerealiseerd. BB Systems kan u van dienst zijn van in de losse levering van professionele ringleidingapparatuur van de meest gangbare hoogwaardige merken als; Contacta, Univox en Ampetronic ringleidingversterkers en accessoires, maar wij kunnen ook een complete installatie leveren en installeren. Wij zijn ook leverancier en installateur van audiovisuele middelen en aanvullende elektrotechniek.

Meer informatie?

Wilt u meer informatie of bent u geïnteresseerd in een offerte op maat voor een ringleiding? Neemt u dan gerust contact met ons op.

Recente Geluid projecten

Nieuwsgierig geworden? Neem contact op:

24 uur per dag, 7 dagen per week
Onze technische dienst staat altijd voor onze klanten klaar
Service en onderhoud

Wij werken o.a. voor