Sound Masking

soundmasking

Sound masking ook wel geluidsmaskering genoemd is een toepassing die in Amerika en Canada al veel wordt gebruikt, deze innovatieve ontwikkeling is al geruime tijd ook verkrijgbaar in Nederland. Soundmasking zorgt voor het ‘maskeren’ van geluiden en is een uitstekende oplossing om spraakverstaanbaarheid te waarborgen. Geluidmaskering komt tot stand door de toevoeging van een onopvallend achtergrondgeluid, vergelijkbaar met een luchtstroom en nauwelijks merkbaar.

Hoe werkt Sound Masking?

Tegenwoordig zijn de meeste werkplekken open ruimtes, kleiner en vaak ook nog gedeeld. Dit zorgt voor negatieve geluiden die impact hebben op een fijne werkplek, productiviteit, stressniveau en privacy. Ook komt het voor dat er gesprekken plaats vinden waarbij privacy wordt gewaardeerd. Denk hierbij aan gesprekken in bijvoorbeeld een ziekenhuis, een apotheek maar ook een bibliotheek en een bank. Voor dit soort toepassingen kan BB Systems diverse systemen leveren en installeren, passend bij uw situatie. Sound Masking zorgt ervoor dat geluiden wegvallen waardoor je gesprekken van anderen minder goed hoort.

Waar kan Sound Masking toegepast worden?

Geluidsmaskering kan toegepast worden in kantoortuinen, wachtkamers, spreekkamers, callcenters, bij een balie en een loket, maar ook in natuurlijke omgevingen zoals een stadspark.

Hoe ziet het product eruit en waar kan het geïnstalleerd worden ?

De centrale apparatuur kan afhankelijk van het type systeem op een centrale plaats gepositioneerd worden. De emitters / luidsprekers kunnen als inbouw en opbouw worden geïnstalleerd, de installatie kan in een korte tijd worden gerealiseerd. Indien er gekozen wordt voor installatie in een systeemplafond worden de emitters voorzien van bekabeling boven het systeemplafond geplaatst. De luidsprekers of emitters past dankzij het minimalistische formaat in elke plafondtegel. Ook is het een optie om ze aan een muur of vast plafond te bevestigen. Het aantal luidsprekers is afhankelijk van de ruimte en varieert van 1 luidspreker tot wel 720 luidsprekers in een ruimte tot 7000m2. De emitters of luidsprekers worden gelijkmatig verspreid over de ruimte. Op deze manier wordt een geluids maskerend effect van 3 tot 9 decibel behaald. Het pre-tuned maskerend geluid wordt uitgezonden via kanalen die akoestische storing voorkomen. Metingen worden altijd verricht op basis van de NEN norm.

Gemakkelijk in gebruik en onderhoudsvriendelijk.

Tegenwoordig is iedereen druk, het systeem is zo ontworpen dat het te allen tijde alleen kan worden gelaten. Het is zo gemaakt dat het systeem van te voren kan worden ingesteld. Hierdoor is er geen interactie met het personeel nodig. Als u het toch liever de controle over de besturing wilt houden dan is het mogelijk om het systeem in- en uit- te schakelen met één druk op de knop.

Volledig Ontzorgen

BB Systems ontzorgt u voor Sound Masking / geluidsmaskering:

  • Leverancier
  • Installateur
  • Ontwerp / engineering
  • Advies aan adviseurs inclusief het aanleveren van juiste bestekteksten en tekenwerk
  • Inbedrijfstellen inclusief meetrapport conform de NEN norm

Voor installateurs kunnen wij als onderaannemer Sound Masking systemen adviseren, leveren en installeren.

Meer informatie?

Wilt u weten wat wij voor u kunnen betekenen op het gebied van Sound masking? Neem dan vandaag nog contact met ons op voor meer informatie of vraag direct een offerte aan.

 

 

Recente Geluid projecten

Nieuwsgierig geworden? Neem contact op:

24 uur per dag, 7 dagen per week
Onze technische dienst staat altijd voor onze klanten klaar
Service en onderhoud

Wij werken o.a. voor