Digitale schoolborden

Digitale schoolborden 2

Digitale schoolborden worden veel toegepast in leslokalen en vergaderruimten. Ze zijn niet meer weg te denken in de samenleving. Tegenwoordig zie je een verschuiving naar touchscreens in verschillende formaten. Toch is een digibord voor veel onderwijsinstellingen maar ook bedrijven nog steeds erg fijn werken.

Digitale schoolborden

Een digitaal schoolbord is een groot touchscreen dat gevoelig is voor aanrakingen en in verbinding staat met een beamer en een computer. De beamer projecteert het beeld van de computer op het scherm. Doordat het scherm gevoelig is voor aanraking kan het met de hand bediend worden. Ook kan er op het board geschreven worden, het kan nodig of gewenst zijn om dit met een speciale pen te doen. De digitale schoolborden zijn doorgaans meestal aangesloten op een vaste pc of laptop. De computer is verbonden met de touch functionaliteit en de beamer voor de projectie.
Dit samen vormt een unieke presentatie mogelijkheid.

Een digitaal schoolbord heeft veel voordelen ten opzichte van een krijtbord. Lessen of presentaties worden interactief door het weergeven van bijvoorbeeld websites, filmpjes, muziek, interactieve teksten en presentaties. Alles kan worden opgeslagen en de informatie is binnen handbereik.

Naast digitale schoolborden leveren wij ook touchscreens. Dit is eigenlijk hetzelfde principe maar dan is het touch middels een monitor. Het verschil is vaak de formaten en het touch gevoel is anders. De touch monitoren worden steeds groter, wij adviseren u graag in een oplossing wat passend is voor uw situatie. BB Systems is dealer van onder andere ActivBoard, Hitachi Starboard en diverse andere merken.

Meer informatie?

Op onze projectenpagina vindt u diverse projecten van verschillende referenties. U kunt ons uiteraard ook benaderen voor aanbestedingen voor digitale schoolborden ( ook wel digiborden genoemd ) en andere audiovisuele middelen.

Bent u op zoek naar een betrouwbare partner waar service echt telt? Wij adviseren u graag. Neem vandaag nog contact met ons op.

Recente projecten

Nieuwsgierig geworden? Neem contact op:

24 uur per dag, 7 dagen per week
Onze technische dienst staat altijd voor onze klanten klaar
Service en onderhoud

Wij werken o.a. voor