Bosch DICENTIS taalkiezer inbouw

Bosch DICENTIS is speciaal ontworpen om een beter vergaderingsbeheer te bieden voor alle meertalige vergaderingen waarbij simultaanvertaling vereist is, en is zodoende een ideale keuze voor parlementen en internationale congressen en evenementen. De tolkenpost speelt een grote rol: deze voldoet aan zowel de nieuwste als toekomstige eisen van de markt en is geoptimaliseerd voor de praktische behoeften van tolken. Maximaal 100 door tolken geleverde talen worden ondersteund, die via een IP-netwerk worden gestreamd vanaf de DICENTIS Tolkenpost naar de verschillende DICENTIS Vergaderposten.

Nieuw in het assortiment

De nieuwe intuïtieve taalkeuze is bestemd voor passieve luisteraars zoals afgevaardigden of journalisten. Het in zwart afgewerkte apparaat heeft een slanke vormgeving die past in elk interieur, en is daardoor zowel geschikt voor moderne als voor historische conferentielocaties.

Ook in de overige ontwerpkenmerken wordt de nieuwste technologie gebruikt om een positieve gebruikerservaring te verzekeren. De aanraakknoppen vullen het gestroomlijnde uiterlijk van het apparaat aan. De taalkeuzefunctionaliteit – met afkortingen op basis van taal-ISO-afkortingen of beschrijvingen in tekens in de eigen taal – wordt alleen weergegeven wanneer een hoofdtelefoon is aangesloten en doeltalen beschikbaar zijn. Het heldere scherm wordt seconden na het gebruik automatisch uitgeschakeld.

DICENTIS Taalkiezer inbouw

  • Lagere kosten en een hogere installatie-efficiëntie: gebruikt bestaande IP-infrastructuur en Power-over-Ethernet (PoE)
  • Slank inbouwontwerp met onzichtbaar montagesysteem
  • Het apparaat is eenvoudig te begrijpen en bedienen dankzij taalbeschrijvingen in tekens uit eigen taal en automatische taaluitvoerinstellingen
  • Voldoet aan toekomstige behoeften met maximaal 100 beschikbare door tolken geleverde talen

De Bosch DICENTIS Tolkenpost spreekt uw taak

De taal van de tolk spreken, daar draait het om. De ergonomische DICENTIS Tolkenpost voldoet aan ISO-20109: deze norm schrijft hoge kwaliteit en uniformiteit voor tolkapparatuur voor, zodat tolken weten wat ze kunnen verwachten. Hierdoor kan de tolk zich maximaal concentreren op zijn/haar werkzaamheden.

De verticale grafische gebruikersinterface verdeelt de gedeelten voor invoer- en uitvoertalen op logische wijze in twee kolommen. Voor minder ervaren gebruikers kan een vereenvoudigde interface van de DICENTIS Tolkenpost worden geconfigureerd, waarin alleen de gebruikte functies worden weergegeven. Tijdens de volledige vertolking wordt alleen relevante informatie weergegeven en kunnen ongebruikte functies worden verborgen. De tolk kan dus letten op de niet-verbale communicatie van de spreker om een zo goed mogelijke vertaling te bereiken.

Alle DICENTIS Conferentiesystemen kunnen eenvoudig worden gecombineerd in één systeemoplossing. Actieve deelnemers aan conferenties kunnen de vergaderpost met taalkeuze, de vergaderpost met touchscreen of het multimedia-apparaat gebruiken om hun voorkeurstaal te selecteren. Passieve luisteraars kunnen volgen wat er in de vergadering wordt gezegd in de taal van hun keuze via de Taalkiezer inbouw.

Video DICENTIS Taalkiezer inbouw

Installatie en configuratie

Net als alle andere Bosch DICENTIS Vergaderposten wordt de Taalkiezer inbouw aangesloten op het IP-netwerk. Een efficiënte routering van de geselecteerde taal is verzekerd doordat het systeem nadat het is aangesloten, automatisch de DICENTIS tolkinstellingen overneemt. Deze overname is direct en vereist geen extra configuratie of opnieuw opstarten van het systeem.

Het gebruik van OMNEO IP-technologie betekent dat bestaande netwerkinfrastructuur en oplossingen van derden (zoals Dante™-audio) kunnen worden gebruikt. Op de HDMI-video-uitgangen van de DICENTIS Tolkenpost kan een extern scherm van derden worden aangesloten. Dit betekent tevens dat meerdere videofeeds naar de tolken kunnen worden gedistribueerd zonder dat extra bekabeling voor video nodig is. De gelijktijdige weergave van de gezichtsuitdrukking van de spreker op één scherm en de presentatie van de vergadering op het tweede scherm kan bijdragen aan een betere vertaling.

Met de passieve koppeling van ruimten, een functie die eenvoudig kan worden ingesteld en aangepast in de configuratie van het DICENTIS Conferentiesysteem, kunnen meer deelnemers de vergadering volgen.

Erkend Bosch conferentiesystemen dealer

BB Systems is officieel erkend Bosch dealer, dit houdt in dat u bij ons ieder Bosch discussiesysteem kunt krijgen. Naast het aanbieden van alle modellen is het personeel van BB Systems getraind om u te kunnen adviseren over alle mogelijkheden die u met Bosch heeft. De speciale training die door Bosch security systems zelf gegeven wordt zorgt ervoor dat medewerkers van BB Systems alles weten over de discussiesystemen zelf, het gebruik en de installatie ervan. Bij ons kunt u terecht voor advies over welk discussiesysteem bij u past maar ook hoe u het beste uit uw vergaderoplossing haalt.

Meer informatie?

Wilt u weten wat wij voor u kunnen betekenen op het gebied van conferentiesystemen? Neem dan vandaag nog contact met ons op voor meer informatie of vraag direct een offerte aan.

 

Recente projecten

Nieuwsgierig geworden? Neem contact op:

24 uur per dag, 7 dagen per week
Onze technische dienst staat altijd voor onze klanten klaar
Service en onderhoud

Wij werken o.a. voor